doctor 5997500 1920 1

Kako hemoterapija utice na organizam

Reakcija

U ovom tekstu cu pokusati da vam malo detaljnije objasnim o tome kako hemoterapija utice na organizam. Najpre moramo da razumemo bolest. Kako je nastala? Zbog cega su hemoterapije dobre za nas, i kako ce uticati na nase telo?

Do sada sam primio 12 ciklusa hemoterapija i svaka je na mene delovala drugacije. Od nekih sam samo osecao mucninu, od nekih sam povracao, neke nisu imale nikakvog uticaja na mene, cak su i pogorsale stanje. Ali najbitnije je da pomazu nasem organizmu da ozdravi.

Trnci u prstima, kad dodirnes neki hladan predmet, prolazi struja kroz ruke. Da li vam je to poznato? Mucnine su redovni deo hemioterapija. Naravno svi koji su, na zalost morali da se sa time suoce, znaju da jedino sto pomaze to je lek koji se zove nolpaza.

Meni je najivise pomagalo ulje crnog kumina, kasicica pre jela i to je sve. Mada su mi zbog telesne tezine, 115kg, davali jace doze, a onda nista nije pomagalo. Dok ne prodje nekoliko dana nakon terapije, muke moraju da se izdrze.

Trebamo se zapitati sta sve mi mozemo da uradimo, kako bi smo pomogli svom telu da pobedi tu bolest?!

Necu se sada osvrtati na ono sto preporucuju lekari, vec na alternativne metode koje sam licno isprobao na sebi. Dakle probao sam svasta, cajeve, meleme, lekove i slicno, ali nista mi nije vise pomoglo, kao reiki metoda koju redovno primenjujem na sebi i mojim bliznjima.

Naravno ne treba se odreci dodataka ishrani koji mogu mnogo da uticu da nase zdravlje bude bolje. Ima puno preparata koje bih vam preporucio, ali to sada nije tema, pa cu vam ostaviti ovde link, preko kojeg mozete da se registrujete na sajtu i porucite sve sto vam je potrebno, brzo, lako, jeftino i sigurno.

Sta najvise pomaze?

Najvise pomazu molitve, i to nemojte da vas niko drugi zavarava! Svako jutro molitva bogu za zdravlje, je pola zdravlja. Ono sto jos mozete da uradite za sebe jeste sledece.

Nakon molitve, prirpemite sebi zdrav dorucak, predlazem jaja od prepelice, cveklu, zelenu salatu, beli luk obavezno, ili nesto po vasem ukusu, sto ce doprineti boljem zdravlju. Vise o tome mozete pogledati u nekim od mojih ranijih tekstova gde sam pisao o podizanju imuniteta.

Da se vratimo na temu. Svaki covek nosi maligne celije u svom organizmu, nas imuni sistem ih prepoznaje i unistava, kada smo zdravi. Kada nastane bolest, dogodi se pad imunog sistema, i onda te celije opstaju, i razmnozavaju se. Tako nastaje kancer.

Ono sto mi mozemo uraditi, jeste da nastavimo da konstantno pomazemo nasem imunom sistemu, da pobedi u toj boribi sa malignim celijama.

Lekari to rade kroz hemioterapije, zracenjima i drugim metodama. To je deotvnorno ali nije dugorocno resenje. Dakle, mi moramo da nastavimo da pomazemo svom telu, kroz isharnu, dodacima ishrani, molitvama, opstem stanjem duha, i alternativom, da odrzi imuni sistem zdravim.

kako hemoterapija utice na organizam

Odgovor

Odgovor na pitanje iz naslova jeste sledeci. Hemoterapije uticu na nasu jetru, koja prenosi dalje u krvotok, visoku koncentraciju lekova koje nam ubrizgavaju.

Takva koncentracija lekova u krvi, putuje kroz nas organizam, stize do svake celije, i unistava one lose, ali i neke dobre. Nekako, organizam prepoznaje gde mu treba najvise pomoci, da dobije bitku, pa se tamo usmerava najveca koncentracija lekova.

To znaci da ce hemioterapija unistiti neke maligne celije, onesposobiti njihovo razmnozavanje, usporiti rast, ili skroz unistiti tu zlu druzinu.

Medicina svakodnevno napreduje, pa tako kroz istrazivanja, donose sve bolje metode za suzbijanje bolesti. Postoji puno vrsta hemoterapija, najbolje su bioloskog tipa.

Zato sto ih nas organizam najbolje prepoznaje, prihvata, i okrece u svoju korist.

Sta je dugorocno resenje?

Dugorocno resenje bi bilo upravo konstantni rad na odrzavanju zdravog imunog sistema. Dvadeset i prvi je vek i postoji mnogo preparata koji ce vam pomoci u tome da svoj imunoloski sistem odrzite zdravim.

Pored onoga sto nam daje priroda, u prodaji se mogu naci preparati, na kojima su radili naucnici, i za nas spojili najbolju kombinaciju.

Bicu potpuno iskren prema vama, kao sto sam se uvek trudio da budem, u svim mojim tekstovima. Probao sam puno preparata, i najvise su mi pomogle gljive.

Skupe su znam, ali nista nije toliko skupo koliko je nase zdravlje bitno. Reisi gljiva, kordiceps i genoderma lucidum su najbolja moguca testirana kombiacija.

E, sada. Ja cu pokusati da vam malo bolje priblizim sta sam, i kako radio, pa vi procenite sami, kako cete uraditi . Sta je najbolje za Vas, to znate samo Vi, i niko drugi to ne moze da zna bolje od Vas samih.

Moja svakodnevna rutina

Budjenje u 06:20, posle nekog vremena, ustajao sam i bez alarma, tacno na vreme. Nakon odvojenih desetak minuta za fizioloske potrebe, krecem meditaciju, molitvu, Reiki, ili kako god vi to hocete da nazovete.

To traje punih pola sata. Opustim svoje telo, udobno se smestim, uradim vezbe disanja, smirim um, i lagano udjem u molitvu. Molitva traje kratko, privih nekoliko minuta, a odmah nakon nje, ulazim u vizuelizaciju i afirmaciju.

Vizualizujem zdravlje, i opste stanje organizma, tako sto zamisljam koje sve aktivnosti obavljam kada sam zdrav. Pustite masti na volju. Nakon toga izgovaram afirmacije, u sebi naravno, a vi mozete i na glas.

Danas se osecam sjajno, zdrav sam, privlacim dobre ljude i dobre okolnosti u svoj zivot. Sve sto dotaknem pretvara se u uspeh. Osecam se sjajno. Ovo je najbolji dan u mom zivotu. Ili sta god vama odogovara.

Ovo je mnogo mocna vezba i necete verovati koliko moze da vam preokrene ceo svet u jednom danu. Tok misli, dogadjaji, ljudi, sve oko vas se menja i vi postajete druga osoba. Zdrava, smirena i srecna.

Zaboravljate na probleme, bolove, mucnine, i sve ostalo. Fokus je na masti. Mastajte tih dvadesetak minuta, postavite stvari onakvima, kakve bi ste voleli da budu. Osetite radost, srecu, mir i blagostanje. Probajte, nista ne kosta, a mnogo je delotvorno.

hemoterapija

Nakon meditacije

Nakon meditacije obicno odem do kuhinje i spremim nesto zdravo za sebe. Da li ce to biti jedan cen belog luka sa medom, ili tri jaja od prepelice, ili cvekla, limun i med, ili sardina, nije bitno toliko, koliko je bitno da se taj deo ispostuje.

Evo vec je skoro 07:30 , a ja sam vec uradio nekoliko mnogo dobrih srvari za sebe. I to je sjajno. Ta cinjenica, samo po sebi, donosi radost. Obicno nakon dorucka, polako pocinju da se bude i ostali ukucani, pa sam onda posvecen njima, ili odlazim na posao, ili u setnju, svakako nesto se desava.

Ovo je od bitnog znacaja, jer onda nemate vremena da razmisljate o bolesti, i tako joj dajete na znacaju, i nesvesno, podsticete rast jos losih celija. Nemojte to da radite. Zaokupirajte svoj dan, na pravi nacin. Nadjite nesto sto budi strast u vama, i drzite se toga.

Moja supruga i ja volimo da planiramo rucak. Dogovaramo se, sta cemo i kako cemo danas. Svaki dan smisljamo nesto novo. Obavezno postimo sredom i petkom. To je promena koju smo uveli i koja pokazuje fenomenalne rezultate.

Ostavlja nam izbor za neke nove stvari koje su posne, a zdrave. Dok nismo ovo radili, nismo ni znali sta sve moze da se jede, a zdravo je i brzo i lako se priprema. Mislim da cu pisati o ovoj temi u nekom od sledecih tekstova.

Rucak je bez belog hleba, treba da bude i bez mlecnih proizvoda, jer oni takodje podsticu rast onih losih celija o kojima smo pricali. Sve sto je belo, ne, sve sto je zeleno i crveno DA.

Pre vecere, koja je skoro uvek, „lagana“ obavezno neka vrsta uzine. I o tome sam pisao tako da to mozete pogledati ovde.

Dakle, za veceru, ovsene pahuljice, neko jelo od projinog ili kukuruznog brasna, ili sardina, ili sta god vi mislite da treba, a zdravo je i lagano.

Ono sto obavezno uradim kada odem na spvanje i legnem u krevet, jeste molitva. Vrlo kratka, u kojoj izrazavam svoju zahvalnost na danasnjem danu. Pomolim se za zdravlje, i za svoje najblize, i onda mirno utonem u san.

Ovako otprilike izgleda moja svakodnevica. Mozda ja nisam neko na koga treba da se ugledate, ali svakako jesam neko ko je ostvario dobre rezultate koji vode ka isceljenju.

Ako vam je ovaj tekst bio koristan, ja sam onda srecan. Budite toliko slobodni da mi pisete u komentarima, sve sto mogu da pomognem, tu sam.

Svako dobro. Ziveli!