prayer 2003386 640 1

Depersonalizacija i derealizacija – Kako pobediti depersonalizaciju i derealizaciju?

Depersonalizacija i derealizacija. Da li ste imali osećaj kao da vi, niste vi? Ili da možda osoba koju posmatrate u ogledalu, izgleda nestvarno, nedodirljivo, kao da lebdi i nije prisutna u sadašnjem trenutku? Kako pobediti depersonalizaciju i derealizaciju?Ovakvi oblici ponašanja se u modernoj psihologiji i psihijatriji klasifikuju kao depersonalizacija (DP) i derealizacija (DR).Dakle, u ovom tekstu ću pokušati da odgovorim na ovo veoma važno pitanje.

Ako ste izgubili kontak sa realnošću, niste svesni ovog trenutka u kojem živite, sve se dešava po automatizmu i vaši strahovi i napadi panike su nešto nad čim nemate kontorolu, onda je ovo pravi tekst za vas. Postoji bezbroj razloga za DP i DR, ali i za anksioznost i strahove. Tako da ću se u ovom tekstu baviti isključivo isprobanim metodama.

svest

Depersonalizacija i derealizacija – svest

Koliko je bitno biti svestan trenutka u kome živiš? Možda je ovo nešto što može da se svrsta u najbitnije segmetne ljudske psihologije. Tako mnogo lakše prosuđujemo, donosimo odluke, zaključujemo, intuicija je na najvišem nivou, osećanja i emocije su takođe veoma aktivne, pa tako i zdrav razum neposredno utiče na transformaciju svesti ali i života uopšte.

Biti svestan sadašnjeg trenutka i onoga što se dešava ima još i mnoge druge pozitivne strane. Komunikacija je brža, jasnija i odvija se mnogo lakše. Sadašnji trenutak je zapravo jedino što imamo. Prošlost je prošla, budućnost je neizvesna, a sada se sve dešava.

Dakle i DP i DR se mogu rešiti prostom transformacijom svesti, a do nje možete doći na nekoliko načina. Molitvom, meditacijom, Reiki metodom, afirmacijama, i jednostvanim koracima koje ćete preduzimati svaki dan. Danas uradite nešto što će vas probuditi i od čega ćete se trgnuti i osetiti živim.

Budite svesni da živite samo sada i ovde. Ne postoji prošlost i budućnost, sve je sada i sve je ovde. Sada sam ovde prisutan i svesno donosim odluku da ću uraditi to i to. Sve što se dešava, dešava se za moje najveće dobro! Odlučujem da ću otići pored reke i posmatrati prirodu. Na primer.

Kako pobediti depersonalizaciju i derealizaciju?

Akcija

Drugi korak za preovladavanje DP i DR je akcija! Morate biti aktivni i reagovati odmah. Kao što ja uvek imam običaj da kažem, univerzum voli akciju, voli brzinu,tačnost i jasnoću. Dakle, potrebno je da odredite cilj. Kada ste to uradili, idemo pravo na akciju.

Odlučio sam, i krećem odmah. Zaboravite na izgovore i opravdanja. Naš um ih može smisliti i manifestovati u neograničenim količinama. Kada reagujete brzo i odmah, tako ne ostavljate vremena svom umu da smisli izgovor. Izgovori su za slabiće i žrtve. Da li birate da budete žrtva ili pobednik?

Ako ste odabrali da budete pobednik, nastavite sa čitanjem jer sada sledi najbolji deo!

ne paniči

Tehnike

Predstavljam vam nekoliko tehnika za preovladavanje DP i DR, anksioznosti i strahova. Kada ste uradili nešto za svoju svesnost, preduzeli akciju, logično je da sada očekujete rezultate. Svi rezultati dolaze postepeno, i potrebno je da imate strpljenja i da budete uporni u toj borbi.

Akcija je sve što preduzimate da vam bude bolje i da krenete pravim putem. Meditacija, molitva, Reiki metoda, joga, fizička aktivnost, izgovaranje pozitivnih afirmacija i autosugestija su tehnike za svakodnevni rad na sebi koji neminovno donisi rezultate, i to na duge staze!

U nekim ranijim tekstovima sam pisao o ovim temama. Predstavio sam vam neke od tehnika za meditaciju, afirmacije i autosugestiju. Reiki metoda i joga su kursevi koje trebate proći. Fizička aktivnost je nešto što bi trebalo da vam bude najlakše. Samo odlučite da krenete danas, sada i odmah, i krenite. Videćete rezultate nakon samo desetak dana, naravno ako budete bili uporni i dosledni.

Svako dan treba da vam počne pozitivnim mislima. Ako vam je teško da dođete do njih, onda napravite spisak svih stvari koje već posedujete i na kojima ste zahvalni. Zahvalite se Bogu, univerzumu ili kome god mislite da treba. Pokušajte da osetite emociju dok ovo radite. Već sam pisao na ovu temu, pogledajte ovde.

Kada probudite osećaj zahvalnosti, vreme je za pozitivne misli. To možete izazvati namerno. Jednostavnom naredbom svom umu, kako treba da razmišlja. To je afirmacija ili autosugestija. Danas se osećam sjajno. Privlačim samo dobre ljude i okolnosti. Ja sam magnet za novac. Potpuno sam zdrav. Danas je najbolji dan u mom životu. Nemam strahove! Osećam ljubav prema svima. Sve mi polazi za rukom. Danas mi dolaze samo pozitivne i srećne misli. Svestan sam trenutka u kome živim. Svestan sam sebe! Najbolji sam! Volim i prihvatam sebe! Ma mogu ovako do sutra, ali nadam se da ste ukapirali poentu.

Kada ovo uraite svakog jutra, svakoga dana, vaš život će početi da se menja. Okolnosti i situacije će postati srećnije. Vi ćete doživeti duševni mir, i slobodu, osećaj pripadnosti i sigurnost. Ako na sve to dodate i molitvu, onda je uspeh zagarantovan.

Molitva je nešto prema čemu puno ljudi ima potpunu averziju. A to je potpuno pogrešan stav! Molitva pomaže u svakom smislu. Kada se redovno molite to utiče na vaš duševni mir i stvara osećaj slobode i sigurnosti. Molitva hrani dušu i pomaže celokupnom biću da oseti i počne da živi u stanju blagostanja.

Zaključak je da sada imate sve tehnike i metoda za preovladavanje DP i DR, strahova i anksioznosti. Da li ćete pokušati da ovo rešite sami, da budete istrajni u tome i da dobijete rezultate na koje ćete biti ponosni, to zavisi iskučivo od vas samih. Ja vam svakako želim puno uspeha na svim životnim poljima. Želim vam mir, sreću, zdravlje, ljubav i blagostanje.

Budite uporni, budite hrabri, budite pametni, slušajte intuiciju i primenjujte tehnike i metode koje sam naveo u ovom tekstu, i dobićete rezultate veoma uskoro. Ovaj sajt sadrži jako puno korisnih tekstova pa vam preporučujem da istražite neke naslove, jer sa vama nesebično delim svoja iskustva i znanja u ovim i svim sličnim oblastima.

Možda vam bude interesantna i moja elektronska knjiga koja će definitivno ostaviti pozitivan utisak na vas. Ova knjiga sadrži veoma korisne savete. U knjizi koju sam napisao „Moć misli i snaga uma“ sadržaj je koncipiran isključivo na ličnom iskustvu, i za sva pitanja me možete kotaktirati preko društvenih mreža ili kontakt forme na ovom sajtu.

Moc misli i snaga uma

Zapratite stranicu nemrznji.rs na instagramu, na facebooku i na twiteru. Takođe postoji i grupa podrške, a dugme se nalazi ispod teksta. Želim vam svako dobro. Ostanite zdravi do sledećeg čitanja. Živeli!