motivation 1176916 640 1

Motivacija za depresivne osobe

Ne želim da čujem šta je najgore što može da vam se desi. Jer to su anksiozni poremećaji koji samo remete vaše zdravlje. Zato prestanite da budete u ulozi žrtve i krenite da živite sada! Motivacija za depresivne osobe. Ovo je samo uvod u ono što sledi. Ostanite do kraja ovog teksta i saznaćete zašto je bitno da se probudite!

Raj

Kada se probudite i svhatite da je život kratak i da nema vremena za depresiju, doživećete transformaciju svesti i vaš će se život pretvoriti u najdivnije putovanje. Ne treba da mislite o tome da li ćete otići u raj ili pakao, raj će biti pred vama. Shvatićete da je život raj, i da drugačija vrsta raja, ne postoji.

Bio sam u vašoj koži, o da, bio sam i to previše puta. Konstantno sam bio tužan i patio zbog okolnosti koje su me zadesile. Otkriven mi je rak debelog creva, i četiri operacije sam preživeo. Posle druge operacije, kada je sve krenulo loše po mene, nisam se predao.

Motivacija za depresivne osobe

Podrška

Mnogo mi je tada značila podrška mojih najbližih, koju su sve vreme bili uz mene i bodrili me, ali nisu oni ti koju se me pokrenuli. Pokrenuo sam se sam, samo zato što sam odlučio da nešto promenim. Nisam bio spreman da se pomirim sa činjenicom da sam bolestan i da je život ovakvu sudbinu pripremio za mene.

Ubeđen sam da zaslušujem nešto lepše, nešto mnogo bolje, nešto uzvišenije… Tako je i bilo, tako je i sada. Sada ostvarujem svoje snove veoma brzo i lako. Niti jednog trenutka nemam „crne misli“, nisam u depresiji, i prosto obožavam život, obožavam ljude, prirodu, srećan sam i nesebično usrećujem svakoga ko stupi u kontak samnom.

Promena

Odluči da se promeniš sada. Odluči da živiš i da budeš srećan. Donesi takvu odluku i ja ti obećavam da ako uradiš sve ono o čemu si dugo maštao, sada i odmah, stvari će krenuti na bolje veoma brzo. Neko me je jednom pitao. Zašto si tako ozbiljan, zašto si tužan, i zašto želiš da umreš?

Tada nisam imao odgovore, nisam razumeo ova pitanja, ali sada znam zbog čega sam se tako ponašao i takvu energiju slao. ZATO ŠTO SAM BIO USPAVAN! Nisam bio svestan trenutka u kome živim, stvari su se dešavale po automatizmu, i ja sam prosto živeo sa svojim „crnim mislima“, a onda je usledila bolest.

Zato ne čekaj da ti se dogodi bolest, da bi se probudio. Probudi se odmah. Trgni se i kreni da živiš. Idi na mesta na kojima nikada nisi bio. Probaj lude stvari. Probaj nešto što te je uvek plašilo. Putuj, smej se glasno. Raduj se tuđim uspesima. Veruj da zaslužuješ najbolje, i najbolje će ti doći.

budjenje-motivacija-covek-planina

Buđenje

Uradi nešto lepo za sebe, uplati masažu, kreni da radiš na svom cilju koji oduvek želiš da ostvariš. Budi duhovit, šali se na svoj račun, utišaj ego i sujetu, voli svoje bližnje i reci im da ih voliš. Izađi ispred kuće i viči glasno šta god te muči. Oslobodi se toga. Polomi tanjir ili čašu, izbaci sve loše iz sebe i pokreni se sada.

Praštaj, praštaj i praštaj svima i svakome za svako zlo koje ti je učinjeno, za svaku nepravdu koju si doživeo, za svaku bol koju su ti naneli, reci praštam svima. Oprosti ljudima, nisu znali šta čine, tako ćeš živeti spokojnije, i neće biti mržnje u tebi, a tvoja duša će se radovati!

Kada se tvoja duša raduje, radovaće se i ceo svet sa tobom. Tada ne postoje granice, to je pravi raj u kome treba da živiš. Budi svoj, ostani dosledan sebi i ne daj na sebe, ali pokušaj da svu energiju usmeriš ka sreći, jer sreća je smisao i svrha života!

Sreća

Kada si srećan možeš sve! Sva vrata se otvaraju, i svaki segment tvog života postaje smislen i radostan. Bio sam bolestan, pa šta, to neće da traje zauvek. Proćiće, kao što i sve u životu kad-tad prođe. To što si sada možda tužan i depresivan je trenutno stranje, i ono će proći. A kada prođe nemoj da spavaš, neko se pokreni!

Šetaj, pevaj, skači, popni se na neku visinu, smej se glasno, raduj se životu, idi u crkvu i pomoli se, idi kod zubara i sredi taj zub što te godinama muči, uradi piling lica, sredi frizuru, šminkaj se i pevaj, pevaj glasno. Život je jedno predivno putovanje i vrlo je jednostavan ali ga mi stalno komplikujemo.

Šta nam ustvari treba da bi smo preživeli? Malo hleba i vode. Problem je što mi stalno tražimo sreću u materijalnim stvarima. Materijalno je bezvredno! Eto rekao sam! Ako si bogat samo sa onim što moljci mogu pojesti i lopovi ukrasti, šta će biti sa tobom ako moljci zaista pojedu i lopovi ukradu? Uh, što volim ovaj citat!

Kada želiš nešto materijalno, to je u redu, ali obrati pažnju. Ja želim novog džipa, i već dugo maštam o njemu, ali ne ulažem gotovo nikakav napor, ne crpim svoju energiju na to da ga dobijem. Znam da ću ga dobiti, znam zašto ga želim i sve ostalo sam prepustio univerzumu.

sreca-motivacija-budjenje

Motivacija za depresivne osobe

Još jedna bitrna stvar koju želim da napomenem sada je i to da nema vremena za depresiju. Da li sam ti možda već rekao da se probudiš sada? Da, nemaš mnogo vremena, a ako kreneš odmah, stvari će se brzo postaviti na svoje mesto.

Šta se sve promenilo onog trenutka, kada sam zapravo doživeo transformaciju svesti?

Krenuo sam da strvarno živim. Krenuo sam da planiram svoj dan i da zakazujem sastanke. Svakog jutra meditiram. To me čini srećnim, smiruje moju dušu i moje misli. Sada imam neke „nadprirodne moći“ , ako tako mogu da kažem, ili šesto čulo, ili nazovi to kako hoćeš.

Mogu da osetim ljude i njihovu energiju, mogu da jasno predvidim situaciju. Ponekad mi se dešava da tačno znam šta će neko da mi kaže. Kada osetim lošu energiju, uvek razgovaram sa svojim unutrašnjim ja, to je vrlo kratak razgovor ali jako moćan. Zbog toga što mi daje veoma konkretne i tačne odgovore na moja pitanja i nedoumice.

Tako odlučujem da li ću, šta i kako raditi. Uvek nepogrešivo odlučim. Poslušam tu i tamo koji savet svojih najbližih, ali najadekvatniji odgovor uvek potražim, od sebe. Moja podsvest, ili unutrašnje ja, ili beskonačna inteligencija, kako god mi to nazvali, uvek daje tačne odgovore i sadrži sva rešenja.

Neko je jednom rekao: svi odgovori su u nama. I bio je potpuno u pravu! Mislim da je bog vešto sakrio svu moć inteligencije duboko u svakome od nas. U našoj podsvesti. A ako si uspavan, i živiš po automatizmu, verovatno nikada nećeš spoznati pravu moć koja se nalazi u tebi.

Intuicija

Šta je intuicija? Da li imaš odgovor na ovo pitanje? Postoji puno teorija, sintagmi, normi, definicija, ali zapravo ne postoji osoba na ovom svetu koja potpuno razume intuiciju. To je upravo ono o čemu ja govorim. Kada probudiš svoju intuiciju, svoje unutrašnje biće, dušu svoju, spoznaćeš pravi ovozemaljski život.

Nije bitno da li živiš u Amsterdamu ili Njujorku, svi smo povezani. Čitao sam skoro neko istraživanje kvantnih fizičara koji su testirali kvantnu česticu. Tačnije dve kvantne čestice. Jedna se nalazila u jugu Švajcarske, a druga na krajnjem severu. U istom trenutku obe čestice je posmatrao tim naučnika. Kada se na jednu od njih uticalo, gotovo iste seknude i druga se promenila.

Da li naučnici znaju da ovo objasne? Naravno da ne znaju. To je nešto božansko i proćiće još mnogo godina, dok se ne pojavi neki novi Nikola Tesla koji će nam rešiti probleme. Ali dok se to ne dogodi, uvek se možemo okrenuti sebi. Svom unutrašnjem miru, svojoj porodici, i krenuti da menjamo svoj život na bolje.

Zaključak

Ako svakoga dana promenimo po jednu stavku u našem životu, koja je bila loša, i svesni smo da je loša, na kraju nedelje promeniće se sedam segmenata našeg živora, na kraju meseca ćemo promeniti tridesetak njih, a na kraju godine 365. Kapiram da ste razumeli poentu.

Nadam se da sam uspeo da vas motivišem da krenete da menjate sebe. Nadam se da posle ovog teksta nećete ostati depresivni, i da ćete krenuti da realizujete svoje planove, da ostvarujete svoje ciljeve i da na kraju slavite svoje uspehe.

Ako vam se ovaj tekst dopao, podelite ga sa nekim kome je potreban. Podelite ga sa svima, neće naškoditi nikome, u to sam apslutno siguran. Šaljem vam ljubav, podršku i snagu. Želim vam svako dobro! Ostanite zdravi, i do sledećeg čitanja, živeli!