Tri pravila za srecu izdvojena 1

Tri pravila za sreću

Da li postoji „caka“ u borbi protiv raka?

Otkriću vam neke alate koje mnogi ne mogu da shvate. Da li postoji „caka“ u borbi protiv raka? Tri pravila za sreću. Na početku želim da se zahvalim svim dobrim ljudima koji su mi pružili podršku. Hvala za ljubav koju sam osetio i „vetar u leđa“. Veliko hvala svima koji su uz mene od početka. Volim vas sve! ? ❤️

E, sad… Ogromno hvala čoveku koji mi je pokazao šta znači ustvari živeti. To je Darko Cvetkovic. Doktor medicine, jedan od osnivača Energy House centra za edukaciju u Srbiji, internacionalni trener NPL-a, reiki učitelj i mentor koga, sa radošću, svima preporučujem. Ali nisu titule te koje pričaju priču, već iskustvo i znanje. Elem, od njega sam naučio tri pravila kojima se uvek vodim, dobio mnogo kvalitetnog materijala za čitanje, razvio svest o mom postojanju i spoznao svrhu života. Ogromno hvala Darko.

Više o ovom sjajnom čoveku možete da saznate ovde.

Puno je ljudi kojima sam mnogo zahvalan, na svemu što su uradili, i rade za mene, ali kada bih se svima posebno zahvaljivao ovde, mogao  bih da napišem knjigu. Nadam se da znate koliko poštovanja i zahvalnosti osećam prema svima.

Zapravo sam tip osobe koja je uvek išla glavom kroz zid. To je pogrešno. Treba ići srcem. I sve je vrlo prosto ali mi uvek volimo da komplikujemo stvari i situacije, ma život konkretno.


Kako je počeo taj proces promena

Beograd, maj 2020. Operisan sam, a već sutradan su me podigli na noge i ohrabrili da se krećem. Preživeo sam i osećam se dobro, imam bolove ali podnošljivo je sve to.

Operacija je prošla i ja sam sada u sobi sa još četiri lika, koji realno mogu da mi budu „ćale“.  Dan drugi nakon operacije. Čujem kako neko peva kroz hodnik. Da, dobro si pročitao, medicinska sestra (jedna od najjačih persona koje sam upoznao tamo), vozi terapije na onim kolicima od sobe do sobe i peva! Atmosfera je istog trenutka postala „high“. Energija se promenila, a ja sam imao osećaj da sam u hotelu i sad treba da mi donesu neko egzotično piće ili šta god.

Ulazi neki doktor i pregleda moju dokumentaciju. Malo me to zabrinulo i naravno čim je napustio prostoriju ja se nekako pridignem i krenem da „kopam“ po papirima.

Šok. Pa meni su odstranili tumor na debelom crevu prečnika 30cm, pa još jedan ovde, još jedan onde. Vrtoglavica i neverica. Moram da sednem. Pomaže mi lik iz Loznice, nadimak „Roki“. (Inače svi smo se međusobno zvali „Roki“. )

Kreću mi suze i počinjem da padam u depresiju. Ceo svet mi se srušio. Stoma je još uvek tu. Doktor nije ostavio baš neki dobar utisak na mene nakon operacije, pa sad još i ovo. Nakon petnaestak minuta, nekako se smirim ali još uvek u šoku i „daunu“, prilazi Roki i kreće da me teši.

Nekih pola sata mi je pričao, o nekom liku iz njegovog sela pored Loznice, koji se evo nakon pet godina primanja hemioterapija, napokon izlečio. Da ne padam, da sam mlad, da imam za koga da se borim, da ću tek da živim itd. Baš se potrudio, a nije morao, i hvala mu. Bio sam već vidno bolje.

Dani prolaze i ja sam sve  bolje, oporavak protiče odlično. Zezam se sa fenomenalnim medicinskim osobljem, podižem moral ostalim pacijentima, energija je super, osećam se odlično. Nakon kratkog sastanka sa doktorom, otkrivam da sam mogao da ostanem bez noge ali da će sve biti dobro. Naime, tumor se naslanjao na glavnu arteriju u nozi, a sreća je u tome što je nije zahvatio. Nekako me uverio u to da će sve biti dobro, i ja mu čvrsto verujem.


tri-pravila-za-srecu
Kraj jedne ere i početak nove

Nakon nedelju dana provedenih u Beogradu, dolazim kući. Jedva čekam da zagrlim svoju suprugu, svog sina, majku, brata i celu porodicu. Srećan sam i veseo. Nemam bolove, a ni temperaturu, osećam se sjajno i sve je super ali ubrzo počinjem da uviđam da sa njihovim ponašanjem nije sve baš u redu.

Previše su zabrinuti, kreću mnogobrojni saveti, različita nagađanja, predlozi, gde ići i kome se javiti, koga potražiti itd. Pritisak raste iz dana u dan i ja polako opet „pucam“.  Znam da mogu, znam da želim, znam šta treba i kako dalje, ali ne mogu, nešto mi ne da. Nema te energije, samo briga , nema pozitive samo strah, pritisak je sve jači i svaki dan postaje sve teži.

Nekako, tada odlučujem da odem da potražim pomoć, od nekoga sa strane, neko ko je neutralan i može da vidi situaciju jasnije. Neko, ko će da mi da konkretne smernice, koje vode ka dugoročnom rešenju i promeni koju jako želim.

Setio sam se da pozovem Darka. Odmah smo zakazali sastanak i ubrzo odlazim kod njega. E sad, ovo je posebna priča, a saznaćeš i zašto.


Tri pravila za sreću

Darko i ja se poznajemo od ranije, bio sam kod njega na konsultacije „jedan na jedan“, mislim da je to bilo još 2017.godine.

Ulazim u njegovu kuću i odmah krećem da „bacam karte na sto“ . Vidno nesrećan i bespomoćan, pričam mu o svojim problemima i bojažljivo očekujem odgovor, kritiku ili nešto treće. Složili smo se da nešto moram da menjam i to odmah. Nakon dugog razgovora, bezbroj saveta, sugestija i reiki tretmana koji mi je uradio, ja odlazim kući.

Pun elana, sa novim saznanjima i velikom količinom pozitivne energije, kod kuće me zatiče haos.

Ne bih baš da govorim o tome, šta se  tačno dešavalo, nije to sada tema, ali ništa lepo veruj mi. Pa tako, sada svi očekuju da ja  opet poludim, da se iznerviram i da padnem u depresiju, ili slično, ali ja ‘ladno „iskuliram“ sve.

Ovo su tri pravila

  • Božiji pos’o
  • Moj pos’o
  • Tvoj pos’o

Složićete se, veoma prosto, a tako moćno. Probajte, pa se i sami uverite u delotvornost ove super moćne sintagme. Inače autor ovog koncepta je Byron Katty, koja je svoj rad nazvala „The work“.


reiki

Reiki zaštita i moj uspon

Neverica, šta se desilo? Prolazi vreme, ja ostajem dosledan reikiju i novim pravilima ponašanja, ali svi oko mene ostaju isti. Ništa me ne dotiče, opet mojim telom struji ona prava, pozitivna životna energija. Znaš ono, kao kad smo bili klinci, bezbrižni, veseli, puni života?! Počinjem da manifestujem život kakav želim. Napokon sam opet onaj mali radoznali klinac, srećan i zdrav. Tako nekako, postepeno i u miru, reiki meditacija je postala sastavni, ali i neizostavni deo mog života.

Kažu da treba da se praktikuje dvadeset i jedan dan, u kontinuitetu, kako bi se videli prvi rezultati. Meni su rezultati krenuli da se manifestuju, nakon samo nedelju dana. Doživeo sam vantelesno iskustvo! Uspeo sam da, moja duša na nekoliko sekundi napusti moje telo, dok se čisti, i video sebe kako sedim tu, i moje telo koje oscilira. Osećaj, fenomenalan! Energija na maksimalnom potencijalu, prosvetljenje i radost, mir, sreća, ljubav i blagostanje. Uživao sam istinski, i svaki put uživam kada radim reiki, misli se umire, nove ideje se rađaju, vremena za afirmaciju, na pretek. Dovedeš sebe u stanje koje ti želiš, jer ti određuješ u kom pravcu će misli da krenu, i onda je samo nebo granica.

Tri pravia za srecu
Česta pitanja i komentari koje dobijam su:
  • Šta uzimaš pa ti je tako dobro?
  • Brate, šta se sa tobom desilo, pa ti komuniciraš fenomenalno, imaš odgovor na sve i to radiš sa lakoćom?
  • Ti si kao malo dete!
  • Pa ti si kralj, ja te obožavam!
  • Šta se tebi desilo, kao da pričam sa drugom osobom?
  • Kako si tako pozitivan?
  • Svaka ti čast, kako se ti boriš sa svime.
  • Wow pa to je odličan savet, probaću sigurno.
  • Gde si to naučio, kako, hoću i ja?!

Nakon nekog vremena , stvari stoje ovako. Odnos sa ljudima iz moje okoline je fantastičan! Moja seksualnost je na najvišem nivou! Nisam popio ni jedan lek skoro godinu dana! Moje dete me obožava! Raspodela vremena, koje imam za sebe i za porodicu u savršenom je balansu. Srećan sam, zdrav, bogat i veoma zahvalan. Radim stvari koje volim da radim, družim se sa ljudima, sa kojim želim da se družim, planiram svoje aktivnosti i produktivan sam sto posto. U svoj život privlačim ljude i okolnosti, koji su u skladu sa tim kako se ja osećam. Rezultati na poslednjem skeneru pokazuju fenomenalan napredak. Pa zar to nije sjajno?