IMG 1426

Inspiracija dana! Sinonimi, značenje i citati!

Inspiracija dana, koje je njeno značenje i koji su to sinonimi za inspiraciju?

Kada govorimo o inspiraciji, treba napomenuti da se ona može pronaći na najjednostavnijim mestima. Šta je ono što vas inspiriše? Ko je vaša inspiracija dana? Koji je vaš omiljeni citat?

Upornost ovde takođe igra jednu od vodećih uloga, a scenario, pa scenario kreiramo sami. Možda treba reći ovo malo drugačije. Pa hajde da probamo. Zašto sam odabrao ovu temu? Probaću da to objasnim ovako.

Siguran sam da je svako od nas, nekada u životu, pogledao neki film posle koga je ostao zatečen, dobro razmislio o životu ili bio pod utiskom nekoliko dana. Pišite mi u komentarima koji film je na vas ostavio najjači utisak.

Mene su na primer inspirisale priče, podvizi, junaštva i uspesi. Citati takođe mogu biti od velike pomoć, ako ih volite. Najveća doza inspiracije dolazi kada smo u miru, kada se misli smire, a duša i telo krenu da se pune životnom energijom. U kom delu dana ste najproduktivniji? Treba to prepoznati i delovati u pravom trenutku. Rezultat sigurno neće izostati.

Nije dovoljno sticati znanje, već ga treba i upotrebljavati. Ciceron 

Kako sam pronašao ljubav svog života? 

Činilo se da imam sve. Novac, auto, krov nad glavom, posao, status u društvu, uspeh na fakultetu, zdravlje itd. Nedostatak je bio, jedino to što nemam pravu ljubav! Ali meni najvažniji nedostatak. Zašto? Verujem da znaš, ali evo ga.

Bez ljubavi smo ništa, i svaki dan je ništa, i sav taj prestiž, pa i život, nema nekog smisla.

Ponedeljak, običan dan na poslu, ja sam na terenu. Dopisujem se sa jednom devojčicom skoro godinu dana, ali ništa ozbiljno. Dogovorili smo se da se nađemo u subotu, ali kao i mnogo puta pre toga, ništa. Ali onda sam rešio da nešto promenim! Inspiracija. Bio je to najproduktivniji deo dana za mene, i iskoristio sam priliku za meditaciju.


 Dotakni mir, smiri misli , dotakni dušu svoju, oseti blagostanje, razmišljaj o sreći i srećan budi, sanjaj o uspehu i doćiće ti, veruj, veruj da možeš, veruj da ima puta, veruj da ima nade, veruj u ljubav, pruži je bližnjem, veruj i po veri tvojoj neka ti bude!

Inspiracija


Toga dana bio sam srećan, izabrao sam sreću, bio sam euforičan, osećao sam se sjajno! Poslao sam poruku i predložio joj da se vidimo i upoznamo.
Istog trenutka sam bio srećan, ovog puta sam verovao da će se to desiti! Verovao sam svim srcem da HOĆE!

Iako sam joj pisao skoro godinu dana, i ništa se nije desilo, ovog puta sam verovao i bio euforičan. Iskreno se radovao našem susretu. A onda sam se „zavalio“, toliko udobno, u sedište automobila i počeo da maštam.

O tom zagrljaju punom strasti, o sreći koju zaslužujem, o tom divnom stvorenju koje zaista postoji. Maštao, o toliko detalja koji su me činili srećnim u tom trenutku. Osetio sam ljubav i radost, osetio sam iskreni zagrljaj i nežni poljubac. 

Prošlo je sedam dana. Dogovor je već postojao, a kao i bezbroj puta do tada, ali ovog puta je bilo drugačije. Bio sam inspirisan srećom koju sam vizualizovao. 

Inspiracija dana

Akcija

Sada je trebalo da reagujem. Subota uveče. Lomim se, da li da izadjem sa društvom, ili da ostanem kući i plačem u sebi, zbog ljubavi koje nemam. Ona je već u gradu sa svojim društvom, opet ništa, opet ćemo svako svojim putem, izgleda. Kako da to promenim? Uradio sam sve, ali šta nedostaje?

Nešto se prelomilo u meni! Inspiracija! Idem u grad pa makar je i ne video uopšte, idem, da se provedem kao nikada do sada. Čvrsto sam odlučio, ovo će biti najbolja noć u mom životu! Jedan sat posle ponoći. Stižemo i počinje dobro zezanje, ovo je luda noć. Sve je super, opet sam raspoložen, srećan i veseo. Posle samo nekoliko pića, žurka je počela!

Žurka

Osećao sam se sjajno, pozitivna energija je strujala mojim telom kao nikada do tada, i bio sam srećan, zaista srećan. I gle čuda, dobijam poruku od nje.
Dogovor je bio da se nadjemo u gradu, iako je bilo 03:30 ujutro, pomislio sam da je ovo nemoguće, ali uspelo je! Video sam je, i dugo smo pričali, smejali se i polako upoznavali. 


Činilo se, kao da se znamo čitav život. A onda je svanulo. Naš prvi poljubac se desio tada, i bilo je čarobno! Vreme je stalo, toliko sam bio srećan, da sam, kada smo prošli pored nekog portala, video sebe i svoj „autentični osmeh“ u odrazu portala.

Volim te jer si mi dala ljubav, volim ljubav, jer si mi je ti dala. Bodler

Osmeh, sreća, radost, toplina i milina oko srca, to su reči kojima bih možda mogao da vam približim tu eksploziju emocija. Krećemo u vezu iz “bajke”. Pa mi smo, „perfect match„. Dogovaramo se brzo i lako, strasti na pretek, simpatije očigledne, zagrljaji traju, osećaj neverovatan! 


Nakon samo dve nedelje, mi smo spoj. Čežnja, poverenje, tolerancija, puno smeha, “good vibes all the time “ i boom, zaljubljeni smo!

Sada, nakon tri godine braka, imamo predivnog sina i uživamo da provodimo vreme zajedno.
Nadam se da sam vam bar malo približio, tu pravu moć inspiracije, uneo malo pozitivne energije u vaše srce, i približio ljubav, radost i lepotu žvljenja.

close up photo of two person s holding hands