OKO

Teska depresija sa simptomima psihoze

Slozicete se da niko ne voli da procita ovakav naslov, teska depresija sa simptomima psihoze? Zvuci nekako zastrasujuce, i pomalo beznadezno. Ali u ovom tekstu cemo pokusati da dokazemo, da nije sve bas tako „crno“, da izlecenje postoji, i da ima nade. Pa hajde da onda ne gubimo vreme, idemo pravo na poentu.

Teska depresija sa simptomima psihoze

Depresija ili bilo koje depresivno ponasanje mora imati svoj uzrok. Najbitniji faktor koji vodi ka izlecenju, jeste da moramo prepoznati taj uzrok, i svojoj podsvesti uputiti naredjenje ili afirmaciju, koja ce nas dovesti do isceljenja.

Da li je uzrok depresije razvod braka, smrtni slucaj, bolest ili otkaz na poslu, ili mozda nesto sasvim drugo? Cinjenica da se ujutru budimo nesrecni je porazavajuca, i tome se mora stati na put! Ne brinite, resenje postoji, ostanite do kraja i uverite se!

Postoji shvatanje da je svaki uzrok depresije povezan sa strahom od smrti. Ali takodje ohrabrujuca cinjenica je to, da postoji veliki broj korisne literature za citanje, koja ce nam pomoci da ovaj strah umanjimo, a na kraju i potpuno eliminisemo.

Jedna takva knjiga se zove „Probudi vodju u sebi“ , a o tome se pisalo u predhodnim tekstovima i korisnu knjigu mozete pronaci ovde.

Teska depresija sa simptomima psihoze

Prvi simptomi depresije

Prvi simptomi depresije mogu biti osecaj tuge, zalosti, nestabilnosti, osecanje nepripadnosti ili odbacenosti. Takodje mogu se javiti i emotvina nestabilnost i osecaj bezivotnosti. Kao da nigde ne pripadamo i niko nas ne voli, dani pocinju i zavrsavaju se tuzno, bez smisla i svrhe.

Da li je depresija izleciva? Naravno da jeste, o tome smo pisali u predhodnim tekstovima, pogledajte ovde. Ovo znaci da nemate bas puno razloga za brigu, i sam pronalazak ovog teksta je pokazatelj da ste na dobrom putu ka isceljenju.

Uvek je dobro poci od licnog iskustva, i pokusati da tako razumemo neciji problem, pa i sami smo nekada bili u slicnom problemu, zar ne? Na zalost postoje ljudi koji ce se pre osloniti na licno iskustvo, nego li uciti na tudjem primeru. Priznajem, i ja sam bio jedan od tih ljudi, ali sada je sve mnogo drugacije.

Svaki simptom koji osetite na svojoj kozi, jeste znak koji vam telo salje da nesto nije u redu. To je dizbalans organizma i njegova poruka koju trebamo shvatiti ozbiljno, kako ne bi smo bili u problemu. Trebamo reagovati blagovremeno i pokusati da uticemo na resavanje problema.

iks oks

Depresija lecenje bez lekova

Jos jedna bitna cinjenica jeste i to, da vi niste upali u depresiju od jednom, verovatno je usledio niz dogadjaja koji vas je odveo tu gde ste sada. Kada ovo razumemo, shvaticemo da isti put predstoji ka isceljenju.

Dakle, isceljenje ne moze doci preko noci. Potrebno je da svaki dan radimo na sebi, i polako menjamo mentalnu sliku nase svakodnevnice. Nije tesko uopste, verujte mi, probao sam i uspelo je nekoliko puta. Bitno je ostati dosledan, i strpljivo ali sigurno, iskoreniti depresiju iz zivota.

Veoma korisna knjiga koja vam moze puno pomoci jeste, „Moc podsvesti“, Dzosefa Marfija, u kojoj se govori o toj neogranicenoj moci koju svi posedujemo, ali tek mali broj nas stvarno koristi svoj pun potencijal.

Dzosef Marfi nam govori kako je potrebno svake noci, pred odlazak na spavanje, izgovarati (u sebi) pozitivne tvrdnje, i tako uticati na svoju podsvest. Neverovatno ali potpuno istinito, testirano i dokazano radi.

Kada ovo budemo radili desetak dana uzastopno, u nas zivot pocinje da se manifestuje napredak. Tada jutra pocinju drugacije, i svet oko nas se postepeno menja na bolje. Energija se menja, i tok misli krece da se razvija u drugacijem smeru.

Motivacija

Zakljucak

Nenamerno sam najbolji deo ostavio za kraj, pa ako ste sa citanjem stigli do ovde, sada cu vam ispricati kako sam ja doziveo depresiju, sa teskim simptomima psihoze. Kako sam iz toga izasao i nastavio dalje sa svojim zivotom, a od svega toga, ostalo je jedno iskustvo i ova prica.

Dan kao i svaki drugi, bio sam sa prijateljima u parku, pili smo crno vino i zezali se do kasno u noc. Vece je bilo sasvim obicno. Ujutro sam se probudio za posao, oko sedam sati, i tada sam osetio prve simptome.

Pocelo je strasno da mi se vrti u glavi, i razni objekti koje vidim, krenuli su da mi se priblizavaju i udaljavaju, bez mogucnosti da to kontrolisem. Veoma uplasen zbog situacije koja mi se desava, krenuo sam do toaleta i tamo se umivao petnaestak minuta.

Nekako sam uspeo da se priberem i odem na posao. Tada sam radio kao viljuskarista u jednoj veoma poznatoj kompaniji. Strah je postao jos veci kada sam stigao, i shvatio da cu morati da podizem palete sa pivom i utovaram i istovaram kamione.

Nisam mogao da to zadrzim za sebe, i pozalio sam se svom nadredjenom. Priznao sam da imam problem, i da mi se stvari priblizavaju i udaljavaju, konstantno imam vrtoglavicu i osecacj nesigurnosti. On mi je jednostavno rekao, ma to si uobrazio, ne lupetaj idi tamo i radi.

Nisam imao kud, i nastavio sam da radim. Dani su prolazili, a meni je bivalo sve teze. Situacija se nije popravljala, i ja sam resio da opet potrazim pomoc, ali sam jos jednom naisao na slican odgovor. Ovaj put je to bilo, od drugog nadredjenog. Oni su bili nonsalantni, a ja bespomocan.

Bio sam potpuno slomljen, bez odgovora za problem koji imam, morao sam da nastavim da radim. Dok sam podizao paletu punu piva, na visinu od oko cetiri metara, dogodilo se opet. Mislio sam da je zemljotres. I onda sam presekao. Rekao sam sebi, ma oni su u pravu, ovo sam samo uobrazio.

Sada cu pokusati da potpuno ignorisem ovo sto mi se desava, i jednostavno cu nastaviti da zivim normalno. Desilo se jos jednom, potres, ali ovog puta se nisam uplasio, vec sam nastavio kao da se to nije desilo. Nasmejao sam se i rekao sebi, tripujes budalo.

Od tog trenutka, nikada vise nisam osetio nista slicno. Simptomi su prosto, nestali. Moj um je pokusavao da iprovizuje slicnu situaciju, ali jednostavno je nastala blokada. To je moc podsvesti, a podsvest izvrsava naredjenja koja mu upucujemo bez pogovora.

Ovo moze da se obijasni jedino, kao prava moc autosugestije koju sam uputio samom sebi, i moja podsvest je u to poverovala, pa su tako i simptomi nestali.

mindset

Moram da naglasim da se veoma trudim, da u svojim tekstovima budem potpuno iskren prema vama! Pa tako koristim priliku, da sa svima podelim svoja iskustva i naucena znjanja.

Nadam se da vam je ovaj tekst pomogao, da ce vam znaciti i da ce resiti probleme koje imate. Ako je tako, podelite ga sa prijateljima, mozda je nekome potreban, a mi to ne znamo.

Drago mi je ako sam danas uspeo da uticem na poboljsanje necijeg zivota, i zahvalan sam na ovom danu, i na divnoj prilici da mogu sve ovo podeliti sa vama.

Ostanite zdravi. Procitajte i moje ostale tekstove. U njima cete pronaci puno iskrenih i dobronamernih saveta, na zalost, isprobanih na licnom iskustvu. Ali i na srecu, jer nekome mogu biti od koristi, i puno pomoci u zivotu. Ziveli!