brain 4381325 1280 1

Kako ojačati nervni sistem ?


Nervni sistem čoveka je veoma složen i može se posmatrati kao izuzetno bitan segment za mentalno zdravlje. Ono što može poboljšati finkcionisanje nervnog sistema jesu vitamini, zdrava ishrana i fizička aktivnost. Ali šta se dešava kada neki delovi nervog sistema zakažu usled stresa ili kao posledica nekih drugih oboljenja ?

Imunitet

Imunitet

Nervni sistem može biti ugrožen kada zakaže vaš imuni sistem, pa se tako ova dva sistema usko povezuju sa nastankom razlčtih psihičkih oboljenja. Takođe, ukoliko ste imali neku hirušku intervenciju, može doći do oštećenja nervnih završetaka na nekim delovima tela.

Ali kada govorimo o imunitetu, koji je uglavnom glavni krivac za nastanak raznih bolesti kao što su kancer, psihoza, migrene itd..onda treba razumeti koliko je važno stalno održavati imuni sistem zdravim, i baviti se očuvanjem zdravlja. Imunitet je veoma važan segment u odbrani organizma od svih negativnih uticaja.

Kako bi ste ojačali svoj nervni sistem potrebno je da smanjite nivo stresa na minimum. Da održavate i praktikujete fizičku aktivnost redovno, i da uspostavite balans u ishrani. Pored toga, potrebno je da pronađete duševni mir, sreću i blagostanje. Naravno, redovna higijena se podrazumeva.

Sve ovo što sam nabrojao ima svog uticaja na nervni sistem, ali i na zdravlje uopšte. Što nas dalje dovodi do segmenta u kome ćemo se baviti očuvanjem nervnog sistema i mentalnog zdravlja. Pa da krenemo…

Nervni sistem

Mentalno zdravlje

Ako ste konstantno pod stresom, živite i radite u takvoj okolini, onda morate preduzeti sve prekopotrebne mere zaštite zdravlja kako bi ste opstali i ostali zdravi. Stres može biti uzročnih raznih oboljenja, ali nervni sistem najbrže strada i tada se lako manifestuju bolesti nervnog sistema.

Negativnost, nervoza, bes, stalni pristici, migrene i nesanica su prvi znaci da je vaš nervni sistem ugrožen i da morate hitno uraditi nešto povodom toga. Često se svi odgovori nalaze u nama, i najverovatnije je da upravo mi najbolje znamo šta nam je potrebno kako bi smo rešili probleme, ali to se najčešće ne dešava zbog puno razloga.

Neki od tih razloga su nesigurnost, izlazak iz zone komfora, strahovi, nedovoljna edukacija, nedostatak inuticije i drugi. Ono što se preporučuje, pored uzimanja visokih doza vitamina, jeste meditacija. Ona smiruje dušu i telo i donosi benefite kao što su jasno i precizno sagledavanje situacije, trezveno donošenje odluka i zaključaka i na kraju blagotvorno deluje na nervni sistem.

Vaš nervni sistem može biti veoma opterećen togom godina usled nagomilanog stresa, traume, strahova, izbegavanja odgovornosti itd. Ponekad nije dovoljno samo prespavati i tako resetovati ovaj sistem, već je od izuzetne važnosti uraditi nešto više povodom toga, dok ne bude postalo kasno za tako nešto.

nervni sistem

Priroda

Kažu da je priroda najbolji lek za sve. Ona nam pruža blagodeti koje trebamo prihvatiti i razumeti njihovu ulogu u našim životima. Šetnja u prirodi potpomaže naše telo da proizvodi više crvenih krvnih zrnaca, a mi znamo da su crvena krvna zrnca glavna armija u našem telu kada je reč o imunom sistemu.

Takođe je činjenica da voda odnosi sve brige i probleme, pa se tako trebamo posvetiti i doživeti pravu moć koju nam voda pruža, a ima je u izobilju, bar na ovim prostorima. Još jedna činjenica jeste da voda u sebi sadrži razne vitamine i minerale, pa se preporučuje konzumacija veće količine tokom dana.

Nervni sistem

Nervni sistem

Ako na sve to dodamo i zdraviju ishranu, puno vitamina i prekopotrebnih enzima koje ona sadrži, onda možemo zaključiti da se dobitna kombinacija nalazi upravo pred nama. Sve ovo nabrojano, može znatno uticati na brži oporavak nervnog sistema, ali i na potpuno isceljenje ako se na to doda istrajnost i vera.

Čuda su definitivno moguća i nije vam potrebno da dodirnete mošti nekog sveca ili da odlazite na neke daleke destinacije kako bi ste došli do zdravlja. Ono što možete da uradite za sebe potiče od volje, snage, istrajnosti i znanja da nešto promenite i krenete da živite bolje, zdravije i puno mirnije.

Kažu da je čoveku potrebno malo hleba, vode, mira i blagostanja, kako bi bio potpuno srećan u životu, i tako proživeo svoj život na najkvalitetniji mogući način. Čvrsto verujem da svi posedujemo tu moć isceljenja u sebi, ali da nismo dovoljno svesni da posedujemo tu moć.

Kada postanemo svesni da se možemo sami isceliti i da uz veru, hrabrost, nadu i istrajnost, postajemo božanska bića. onda ne postoje granice. One su samo u našim mislima, a svoje misli određujemo sami. Dakle, činjenica je da nervni sistem može biti izlečen, obnovljen i ponovo uspostavljen normalni tok života.

Samo trebate nameravati da nešto promenite, raditi na sebi i konstantno potpomagati svom telu da dobije sve potrebne resurse za isceljenje. Pored toga hraniti čvrstu veru i nadu da je to moguće, a zatim samo posmatrati kako se čuda dešavaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.