morning 2243465 1280 1

Unutrašnji nemir – nervoza

Unutrašnji nemir – nervoza, i svi propratni elementi koji nailaze u nekom trenutku, mogu se rešiti promenom mentalnog pristupa problemu. Kada je reč o unutrašnjem nemiru ili nervozi koju osećate, ona jeste stanje organizma koje se dovodi u blisku vezu sa vašim umom, bez obzira na uzročnike koji su uticali na promenu.

Unutrašnji nemir - nervoza

Unutrašnji nemir – nervoza

Prostim obrtom načina razmišljanja, odnosno naredbom svome umu da izvršava neku drugu radnju, goruće probleme stavljamo u drugi plan. Ovo je brza distrakcija uma i može delovati momentalno i kratkoročno. Ali ako ovu vežbu budete ponavljali konstantno, kroz afirmacije ili autosugestiju, sigurno ćete postići duguročne, pozitivne rezultate.

Svesna naredba vašem umu je veoma delotvorna uveče pred odlazak na počinak ili ujutro neposredno nakon buđenja. Naravno, vi tada možda ne osećate nemire i nervozu, ali ćete tako sprečiti kasnije probleme koji se mogu javiti tokom dana. Koliko zaista želite da rešite problem ?

Dakle, tako dolazimo do činjenice da je potrebna neka vrsta rada na sebi kako bi se problemi rešavali. Sreća je u tome da vi ovde i nemate previše posla, osim da osmislite pozitivne afirmacije koje ćete ponavljati, dva puta dnevno (minimalno) izgovarati, a kao dodatnu aktivnost možete uvesti i neku fizičku aktivnost.

Fizička aktivnost je blagodet koja može izbaciti negativne jone i lošu energiju iz vašeg tela. Tako podstičete svoje telo da radi na novoj – puno zdravijoj frevenciji, i dobiti puno čistije telo i misli.

Poznato je da tok misli određujemo sami, ali ako dozvolimo da se sve dešava po automatizmu, onda nastaju problemi. Ne govorim sada o tome da trebate nadgledati svoje misli, to je ogroman posao, gotovo nemoguć, ali ono što možete uraditi, a tiče se poboljšanja situacije, jeste da probudite svesnost i zahvalnost.

Zahvalnost

Zahvalnost

Zahvalnost je močna vežba koja treba da se uvrsti u nastavni plan i program svih ustanova za obrazovanje i edukaciju. Buđenje zahvalnosti donosi bezbroj benefita koji mogu pomoći običnom čoveku da doživi mir, sreću, ljubav i blagostanje.

Kada stavite na papir sve one činjenice na kojima ste zahvalni u životu, malo razmislite o njima i sagledate sve to iz nekog drugog ugla, dobijate zahvalnost, iskrenu i čistu emociju iz koje dalje nastaju još divnije stvari, okolnosti i situacije.

Zahvalnost na neki način budi svest o nekim stvarima koje posedujete, ali ste tokom svakodnevnice potpuno zaboravili na njih. Takođe, osećaj zahvalnosti je odlična uvertira za privlačenje svega onoga što želite da privučete u svoj život, jer u tom trenutku zahvalnosti nastaje nova frekvencija, osećaj radosti, mira i blagostanja.

Svesnost

Svesnost

Biti svestan sadašnjeg trenutka je od veoma velike važnosti za budućnost koju kreirate. Šta to znači? Jedini trenutak koji stvarno živite je ovaj sada, a kada ste toga svesni, postajete odgovorniji za svoje misli pa tako i za okolnosti i situacije koje slede.

Dakle, ako svesno birate da vaše misli, razmišljanja i osećanja budu prijatna, pozitivna i relaksirajuća, definitivno ćete u svoj život privući takve okolnosti i situacije. Ovo se sve odigrava veoma brzo i treba biti svestan te univerzalne brzine koja radi za vas.

Ako sam u ovom trenutku odlučio da budem srećan, razmišljam o tome kako bih mogao da ugodim sebi i posmatram ono što se dešava u mojoj okolini, svakako sam spreman da u trenutku kada se ukaže prilika da usrećim sebe, odmah reagujem. Ova tehnika se pokazala kao istinita mnogo puta do sada i gotovo nikada nije zakazala.

Na duge staze kombinacija zahvalnosti, svesnosti, meditacije i molitve daje fenomenalne rezultate. Oni koji me bolje poznaju to veoma dobro znaju, a vi koji me možda niste upoznali do sada, nikada nemojte sumnjati u moju iskrenost jer ona je definitivno moj potpis.

Unutrašnji nemir - nervoza

Zaključak

Svi unutrašnji nemiri koje možda osećate i zbog kojih ne možete živeti svoj život punim potencijalom, sigurno dolaze iz montalne potpore koju sada nemate ili je prosto oslabljena. Nemojte brinuti, sve se može rešiti i opet biti dobro. Važno je samo nameravati doći do rešenja, preduzeti nešto i nadati se najboljem, ostalo već stiže.

Lično sam imao puno problema sa „crnim mislima“, nesanice, zamišljenost i druge suicidne misli su me konstantno proganjale. Kada sam upoznao Reiki metodu počeo sam da čistim svoj um od loših misli. Tokom meditacije su mi i dalje nailazile strašne misli, ali sam uz pomoć afirmacija uspeo da ih „utišam“ i na kraju ugušim totalno.

Dakle rešenje se nalazi u tome da okupirate svoj um nekim drugim mislima ili okrepljujućim afirmacijama koje definitivno menjaju život. Kada izgovarate afirmacije uvek je dobro da one budu u sadašnjem vremenu, sadašnjem trenutku i da budu verujuće, odnosno da možete da poverujete da je to moguće, ako ne odmah, onda vremenom sigurno hoćete.

Puno razgovarajte sa svojim unutrašnjim „ja“, jer ono sadrži sve odgovore koji su vam potrebni. Ako ne vodite takve razgovore vaš um će ići bez vodiča napred, u ambis i propast. Vaš um, koji ne dobija zadatke je poput izgubljene ovce koja se odvojila od stada, i sada samo luta mračnim ulicama grada.

Kako bi ste sprečili da se to dogodi, trebate stalno održavati vezu sa njim. Bilo koja vrsta kontakta, kratka konsultacija ili pitanje intuiciji, nazovite to kako god želite, sve to će doneti rezultate pre ili kasnije. Važno je biti uporan i istrajan u tome, zbog mnogo faktora koji su pretpostavljam uticali duži vremenski period, na sve te promene.

Nadam se da vam je ovaj tekst pomogao i da će vam biti od koristi. Voleo bih da znam da sam vam pomogao na neki način. Pročitajte i ostale moje tekstove na ovom sajtu, sigurno ćete pronaći puno zanimljivih činjenica. Želim vam svako dobro. Ostanite zdravi! Do sledećeg ćitanja, živeli!