Potencija - Impotencija

Potencija – Impotencija i problemi sa potencijom!

Ubrzani načina života, stres, brige i problemi samo su neki od mogućih uzročnika impotencije. Potencija je veoma čest problem kod starije populacije, međutim istraživanja pokazuju da gotovo 3% muškaraca mlađih od 30 godina, ima ovaj problem.

Potencija - Impotencija i problemi sa potencijom

Potencija – Impotencija i problemi sa potencijom

Erektilna disfunkcija jeste problem koji se definiše kao nemogućnost partnera da održi ili postigne erekciju, pa tako ostvari zadovoljavajuću seksualnu aktivnost. Dobra vest je da nakon utvrđivanja pravog razloga ekertilne disfunkcije, lekar može odrediti terapiju koja je u 98% slučajeva uspešno delovala.

Međutim, uzroka za nastanak ovog problema ima na pretek. To mogu biti :

 • psihološki faktori
 • strah
 • nesigurnost
 • traume
 • stres
 • depresija
 • anksioznost
 • preterana briga
 • fiziološki faktori
 • gojaznost
 • anemija
 • oboljenja krvnih sudova
 • dijabetes
 • preterani unos kortikosteroida
 • Kronova bolest
 • prostatektomija
Rešenje problema sa potencijom

Rešenje problema sa potencijom

Ovde smo naveli neke od najčešćih uzroka nastanka problema, ali sigurno je da postoji još puno uzročnika koji mogu dovesti do erektilne disfunkcije. Vaskularna Erektilna Disfunkcija je načešći uzrok impotencije, on se definiše kao nedovoljan dotok krvi u penisu, ili ka penisu.

Ukoliko je vaš lekar ustanovio da imate Vaskularnu Erektilnu Disfunkciju, možete probati da uradite Keglove vežbe. Da, dobro ste pročitali. Ove vežbe ne važe samo za žene, već mogu biti od značajne pomoći muškarcima koji se suočavaju sa ovakvim i sličnim problemima.

Ovakvi problemi se uspešno rešavaju terapijama akustičnim talasima velikog fluksa gustine energije, lekovima, ali i totalnom promenom pristupa i načina života. Možda će ovo zvučati kao „kliše“, ali u nekoliko studija se pominje uticaj ne zdravog načina života, kao jedan od mogućih uzročnika nastanka problema.

Dakle, ostavite pušenje, alkohol, narkotike, i uvedite nove oblike ponašanja i delovanja u svoju svakodnevnicu. Krenite da radite vežbe opuštanja, meditaciju ili bilo šta drugo što vam pomaže da se oslobodite stresa i napetosti, i to će biti pun pogodak.

Na internetu možete prnaći savete kako da uradite vežbe za poboljšanje protoka krvi u organizmu. Ove vežbe će sigurno uticati da bolju cirkulaciju krvi u vašem organizmu, pa tako i pozitivno uticati na ovaj segment gde problem postoji.

Potencija

Gubitak kilograma je od značaja (kada je to potrebno), jer se tako smanjuje krvni pritisak i poboljšava nivo holesterola i testosterona, pa sve to zajedno može povoljno uticati na vaše zdravlje.

Promena načina ishrane može biti još jedan značajan faktor ka poboljšanju kvaltiteta života uopšte, a naravno tako i značajan činilac koji će uticati na erektilnu disfunkciju. Morski plodovi, ostrige, sve što sadrži cink, jer je opšte poznato da cink pomaže telu u proizvodnji testosterona.

Drugi dobri izvori cinka su još i ljuskari, crveno meso, semenke (bundeve, konoplje i susama), orašasti plodovi (brazilski orah i badem), mahunarke (leblebije i pasulj), mleko i sir.  Ishrana koja u svom sastavu sadrži veliku koncentraciju flavonoida, jedinjenja koja se nalazi u biljkama, definitivno smanjuje rizik od erektilne disfunkcije.

Takve namirnice su trešnje, kupine, crne ribizle, brusnica, maline, neke vrste grožđa, patlidžan, crveni kupus i citrusno voće, tako da se možete okrenuti ovom načinu pojačavanja libida, i pokušate da povoljno utičete na svoje telo kako bi pobedilo u toj boribi koju vodite sa samim sobom.

Akupunktura može veoma povoljno uticati na problem eretilne disfunkcije, takođe i druge vrste alternativne medicine su se pokazale veoma uspešnim kao što su to biljni suplementi.

Potencija - Impotencija i problemi sa potencijom

Zaključak

Namerno nećemo govoriti o afrodizijacima u ovom tekstu, zbog toga što se pokazalo da neke vrste afrodizijaka rade po principu palecebo efekta, tako da informacije vezane za ovu temu morate potražiti na nekom drugom mestu. Ipak, verujemo da ćete pronaći rešenje za problem koji imate.

Bilo da na vas utiču psihološki ili fiziološki faktori, važno je da nastavite da tražite rešenje za svoje probleme, jer je to jedini, pravi put ka isceljenju. Ukoliko odustanete, nećete rešiti problem, ovako bar ostaje nada, vera, a sigurno će na kraju doći do povoljnog rezultata.

Konsultujte se sa vašim lekarom oko svega što je povezano sa ovom temom, ukoliko ne budete zadovoljni povratnim informacijama, promenite lekara. Razgovarajte sa osobom od poverenja, pokušajte da zajedno dođete do zajedničkog zaključka i mogućeg rešavanja problema.

Ukoliko već koristite neke lekove, za neke druge bolesti od kojih bolujete, onda je potrebno usaglasiti mišljenja strčnjaka u ovim oblastima, ali svakako trebate i vi nešto uraditi što će doprineti vašem zdravlju.

U ovom tekstu su predstavljene neke metode i moguća rešenja za problem erektilne disfunkcije, nadamo se da će vam biti od koristi i da ćete pronaći rešenje za vaš problem. Ostanite zdravi! Pronađite još korisnih tekstova preko glavnog menija na ovom sajtu. Svako dobro vam želim. Živeli!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.