cancer 818279 640 1

Kako pobediti rak debelog creva ?

Rak debelog creva

Rak debelog creva

Prvi i najvažniji korak jeste namera. Ako nameravate da pobedite rak debelog creva, već ste na pola puta do uspeha. Sva sreća da je omogućeno rano otkrivanje ove vrste kancera, pa je tako i znatno više šansi koje vam idu u korist.

Takođe u veoma bliskoj budućnosti će vam biti dostupna vakcina protiv kancera. Još uvek se samo govori o tome, a ako vas je ovaj tekst kasnije pronašao, onda ste možda već svedoci toga. Naime, poenta je da medicina napreduje velikom brzinom, a u dvadeset prvom veku već postaje jasno da puno toga možemo i sami.

O čemu se zapravo radi? Kažu da sve ide iz glave, pa hajde da onda to iskoristimo u svoju korist. Zašto da ne? Ništa ne košta, a može biti od velike pomoći svima koji su se susreli sa kancerom bilo koje vrste.

Promena načina razmišljanja, uvođenje novih obrazaca ponašanja i shvatanja. Možda čak i promena nekih uverenja sa kojima živite celi život. Preispitivanje kriterijuma i stavova o različitim temama, a sve to zarad isceljenja. Složićete se, vredi pokušati.

Možda vam se čini kao da je to veliki posao, ali to je samo u početku. Kasnije sve polako dolazi na svoje mesto, i svaka nova navika koju usvojite, postaje način života koji ćete obožavati. Zašto? Pa zbog toga što ćete naravno ozdraviti, naučiti nešto iz toga i iz svega izaći mnogo, mnogo jači, pametniji i zdravi.

non smoking 2497308 1280 1

Rad na sebi

Kažu da rad na sebi nikada ne prestaje. Dokle god živite, potrebno je da se razvijate, unapređujete i rastete. Nikada ne treba zaboraviti činjenicu da trebate biti srećni. Ovo je veoma važno da shvatite. Pronaći što više razloga za sreću, istinskih i dubinskih veza, deliti što više ljubavi i radosti na svom putu.

Otprilike ozdravljenje počinje kada imate sve ovo u svom asortimanu vrlina. Volite sebe i stalno ugađajte sebi. Na kraju dana zapišite nekoliko načina za ugađanje sebi, kao plan za naredni dan. Možete to uraditi i ujutro, poenta je da trebate sebi ostvarivati želje i sebe učiniti srećnim.

Naravno da sve ovo treba primeniti i na svoje bližnje. Ovakav oblik ponašanja će definitivno promeniti životnu energiju u vama i oko vas. Sreća će dobiti više prostora u vašem životu, a samim tim ćete dobiti motivaciju za dalji rast i razvoj.

Kada zavolite sebe više ćete brinuti o svom telu, pa tako dolazimo i do fizičke aktivnosti koja je mnogo važan faktor u borbi protiv raka. Zbog toga što kancer ne voli kretanje i aktivnosti. Ne voli kiseonik i traži mirovanje kako bi se razvijao. Nemojte mu to dozvoliti!

Što se ishrane tiče ona mora predstavljati 70% povrća i 30% voća. Sve mesne prerađevine, a posebno svinjsko meso treba izbegavati u širokom luku. Ono što se preporučuje od mesa je riba, piletina i ćuretina. Takođe svom imunom sistemu možete pomoći tako što ćete mu pružiti kiseonik u velikim količinama.

Treba raditi na imunitetu i omogućiti vašem telu da ojača i da prosto eliminiše ćelije raka prirodnim putem. Postoji puno resursa koji su potpuno prirodni, a mogu biti od velike pomoći vašem imunom sistemu.

Neki od njih su :

  • Jaja od prepelice
  • Propolis kapi
  • Ulje crnog kumina
  • Ulje origana
  • Gljive
Rak debelog creva

Zaključak

Sigurno ste primetili da se u ovom tekstu nisam preterano bavio samom bolešću i obijašnjavanjem kako je nastala ista. To možete pronaći u nekim ranijim tekstovima koje sam pisao. Rak debelog creva može nastati usled brojnih faktora, a oni mogu biti genetskih predispozicija, zbog loše ishrane, čestog pada imuniteta, gojaznosti, alkoholizma itd.

Kako bi ste što pre ozdravili potrebno je da pijete puno vode. Po mogućstvu voda bi trebalo da bude iz crkve ili sa nekog izvora koji pruža proveren kvalitet vode. Voda koju pijemo sa česme, često sadrži kamenac i puno drugih bakterija koje nam sigurno nisu odgovarale.

Postoji jedan čovek koji se bavi bioenergijom, kiropraktikom i veoma je posvećen crkvi. On radi sa ljudima koji su oboleli od kancera, ali i sa svim drugim ljudima koji imaju probleme u životu. Više puta sam odlazio kod njega po isceljenje.

Gotovo svaki put bih osetio neko olakšanje, puno pozitivne energije i jasno video taj put ka isceljenju, kada odlazim od njega. Čovek mi je preporučio da pijem vodu iz crkve koju sam odneo kod njega da je osvešta, i onda je počelo čišćenje.

Danas se osećam sjajno. Nakon puno operacija i hemioterapija, u njemu sam video spas, i na neki čudan način, dobio nadu da će sve opet biti dobro, da ću biti zdrav. Kada je teško potrebno je da se ne predate. Tražite rešenja i radite na sebi.

Samo ćete takvim pristupom promeniti nešto i uticati na svoje isceljenje. Ako budete pasivni, onda nije realno da očekujete da će se dogoditi čudo. Konstantno radite na sebi svakoga dana. Kroz šetnju, ishranu, alternativu, čitanje i istraživanje, ili dodajte nešto svoje. Ali poentu nemojte zaboraviti. Nameravajte da se iscelite.

Molitva mnogo pomaže na ovom putu. Budite uz molitvu! To će vam doneti duševni mir i postaćete mentalno jači. Svakoga jutra izgovorite reči molitve, i svake noći pre spavanja takođe. Molite se za zdravlje i verujte da ćete biti izlečeni. To je dobar put kojim trebate krenuti.

Ne govorim sa aspekta nekog frika koji je sada nešto preterano zagrižen za crkvu i veru. Ali definitivno je činjenica da moramo biti uz molitvu jer nam ona daje snagu, mentalnu stabilnost, mir i blagostanje. Ljubav vam je potrebna u ogromnim porcijama.

Dajte ljubav svojim najbližim ljudima iz vaše okoline. Delite ljubav i radost i sa potpunim neznancima. Budite vedri i budite pozitivni. Postavite svoj „mindset“ tako da postanete optimisti. Verujte, nadajte se, radite na tome da opet budete zdravi i srećni. A ako dovoljno dugo budete opstali u ovakvom raspoloženju, rezultati će vas oduševiti.

Nadam se da vam se ovaj tekst dopao i da će vam biti od koristi. Svi važni tekstovi koje sam pisao, a koju su usko povezani sa ovom temom, skriveni su iza boldiranih slova, plavom bojom. Želim vam svako dobro. Ostanite zdravi! Do sledećeg čitanja, živeli!