easter 3270993 1280 1

Sreća je smisao života – Kako postati srećna osoba ?

Sreća je izbor. Sreća je smisao, a ako još nekoga učinite srećnim, onda imate i svrhu. U ovom tekstu ću vam otkriti nekoliko formula za sreću. Kako postati srećna osoba ? Ovo je važno pitanje na koje veliki broj ljudi želi da dobije odgovor, a nadam se da će vam ovaj tekst to i omogućiti.

Sreća je izbor

Sreća je izbor

Veoma važan pojam u životu savremenog čoveka jeste svest. Kada postanete svesni sadašnjeg trenutka i svega onoga što se dešava u vašoj svakodnevnici, videćete da postoji puno stvari na koje se može uticati. Jedna od veoma važnih emocija koju prepoznajemo kao zadovoljstvo, unutrašnji mir, blagostanje, bezbrižnost i ljubav, može se svrstati pod imenicom sreća.

Svesno birajte da budete srećni. To možete uraditi na nekoliko načina:

  • izgovaranjem pozitivnih afirmacija
  • ugađanjem sebi
  • upućivanjem pozitivnih kritika sebi
  • meditacijom
  • opštim zadovoljenjem svojih potreba
  • pomagajući drugima

Ovo su samo nekoliko načina sa kojima možete unaprediti svoj mentalni sklop, koji će neminovno pomoći vašem telu da krene da proizvodi dovoljnu količinu hormona sreće (serotonina).

Sreća je smisao života

Sreća je smisao života

Naučio sam da je sreća smisao života, a da je moja svrha postojanja na ovom svetu, usrećivanje drugih ljudi. Danas ću biti srećan i danas je najbolji dan u mom životu. Sreća je svuda oko mene i u meni. Širim ljubav, sreću i radost, gde god da se pojavim. Privlačim ljubav i sreću.

Ovakav mentalni sklop vam može puno pomoći u vašoj nameri da postanete srećna osoba. Ako budete konstantno radili na tome da izgovarate ovakve pozitivne afirmacije, nastavite da se ponašate u skladu sa tim, sreća sigurno neće izostati.

Ako pogledate realnost, shvatićete da sve što radite ustvari za krajni cilj ima, da nekoga usrećite ili da i sami budete srećni. Dakle, ako odlazite na posao i radite za novac, na kraju meseca vi ćete primiti platu sa kojom ćete moći da ostvarite egzistenciju, i bićete srećni. Ali i taj neko za koga radite će svakako biti srećan, upravo zbog toga što mu je vaše angažovanje donelo prihode sa kojima će ostvariti svoje ciljeve.

Sve ovo nas dovodi do zaključka da se ceo naš život zasniva na sreći. A kada je čovek srećan i zadovoljan, onda se po automatizmu dešava kreativnost, motivisanost, satisfakcija, napredak i unapređenje.

Sreća je svrha života

Sreća je svrha života

Svrha čoveka je da nekome pomogne i učini ga srećnim. Ovakav mentalni sklop dovodi do brojnih blagodeti koje neminovno slede. Dakle, kada nekome pomognete da bude srećan i učinite dobro delo, ne očekivajući ništa zauzvrat, vi ste tada dotakli svoju svrhu.

Ponovo ste u direktnom kontaktu sa svojom prirodom i sve opet ima smisla, ali ovo takođe pomaže da se postigne lično zadovoljstvo, osećaj radosti, osećaj pripadnosti i zadovoljenja. Dupla dobrobit jeste činjenica da se i osoba kojoj ste pomogli oseća slično, a spoznaja da ste jednim delom baš vi zaslužni za to, pruža opšti osećaj zadovoljstva, radosti i sreće.

Pogledajte samo kako se ponašaju deca. Dete ima potrebu da pomogne drugome, i prosto je to, u njegovoj prirodi. Možda se ovo može klasifikovati i kao instinkt, poriv ili potreba, nazovite to kako želite, ali jedno je sigurno, svi su nakon toga puno srećniji.

sreća-deca-radost

Kako postati srećna osoba ?

Ako ste istrajni u svojoj nameri da postanete srećna osoba, prvo što trebate uraditi jeste da oprostite svima koji su vas ikada povredili. Oprost će vam doneti mir u duši i osetićete se spokojno. Iz oprosta dolazi čista emocija ljubavi, mira, sreće i blagostanja. Znam da je teško oprostiti ali definitivno nije nemoguće, a svakako donosi puno beneficija.

Sreća donosi mnogo lepih stvari, potrebno je samo da odlučite da budete srećni i u vaš život će početi da pristižu srećne okolnosti i situacije. Budite svesni da samo i jedino vi možete donosti ovakve odluke. Vaša reakcija na neki događaj određuje da li ćete biti srećni ili tužni.

Ponekad je dovoljno da pronađete načina da u svemu vidite neku dobru stranu. Ako sebi kažete „sve što se dešava, dešava se za moje najveće dobro“, onda ćete svakako imati zdravu podlogu za privlačenje i manifestovanje srećnih okolnosti i situacija.

Zdrav čovek je srećan čovek. Zato nastojite da očuvate svoje zdravlje, tako puno pomažete svojim bližnjima. Kada ste srećni, onda možete sve. Bilo da je reč o sitnicama, ili nekim krupnijim stvarima, sreću možete pronaći uvek i svuda, potrebno je samo da nameravate i da budete od akcije.

Dobra dela koja činimo za druge, donose nama duševni mir i ličnu satisfakciju. Osećanje zadovoljstva i sreće se ne može baš najbolje opisati rečima, osim ako ga niste doživeli nekada u svojoj prošlosti. Onda znate da iz ovakvih osećanja mogu nastati najdivnija umetnička dela, inovacije, opšti napredak pojedinca, ali i različita čuda koja se dešavaju širom sveta.

Kako postati srećna osoba ?

Možete postati srećna osoba ako u svemu vidite priliku, ako ste humani, ako ste empatični, ako ste rešili da to postanete, ako odvojite dvadesetak minuta dnevno za sebe i svoj lični rast i razvoj.. Ako oprostite i zaboravite, ako budete dovoljno hrabri da probate nešto novo, ako sebe zavolite, ako zavolite ljude, prirodu, avanturu, svoje bližnje…

Sreću možete izabrati svesno, možete raditi na tome da postanete srećni i nije vam potrebno puno kako bi ste bili srećni. Sreću čine male, ali i velike stvari. Odlučite da budete srećni već sada, budite srećni što imate ovaj tekst pred sobom, budite srećni što dišete vazduh, što ste danas lepi, što ste zdravi, zato što imate hleb na stolu..

Osećaj zahvalnosti vam može doneti puno benefita. Napravite spisak onoga što već posedujete, na čemu ste zahvalni i šta vas čini srećnim. Ako na sve to osetite blage vibracije u predelu abdomena ili grudnog koša, onda je sreća zagarantovana.

Budite zahvalni i pokušajte da osetite tu emociju zahvalnosti, ona će vam doneti radost, sreću, mir i blagostanje. Ali će vam definitivno doneti još mnogo blagodeti o kojima sanjate. Samo nameravajte da budete srećni, ponašajte se tako, oprostite i krenite da budete srećni već sada.

Nadam se da vam se ovaj tekst dopao, nadam se da ćete biti srećni dok ga budete čitali i da će se nešto promeniti u vama. Voleo bih da vas vidim u akciji, u miru, zdravlju, ljubavi, sreći i blagostanju. Upravo to vam i želim. Ostanite zdravi i budite srećni. Do sledećeg čitanja, živeli!