energy 139366 1280 1

Šta je energija ?

Energiju možemo videti pod mikroskopom, ali se energija i definitivno može osetiti. Svi smo sačinjeni od energije i ona nas okružuje. Naučnici objašnjavaju da energija oscilira i nikada ne miruje. Planeta, ljudi, biljke, voda, predmeti i sve ostalo što vidimo, sve je energija.

Mi imamo tu sposobnost da razmišljamo, tako naše misli dobijaju frekvenciju i utiču na oscilaciju energije.Još jedna moć koju nam je priroda podarila jeste emocija. Ona nam služi za prepoznavanje energija. Tako možemo videti da li nam odgovara tuđa energija, koja može biti pozitivna ili negativna.

energija

Pozitivna energija

Sve počinje da se dešava u trenutku kada se energija podigne na viši nivo, odnosno na višu frekvenciju. Tada se univerzalne životne energije spajaju sa onom koju u sebi nosimo. Rađaju se nove ideje, raste samopouzdanje i nastaje osećaj zadovoljstva i radosti.

Ovakav magični spoj se obično dešava kada praktikujemo Reiki metodu ili tokom meditacije.Ova činjenica je dokazana tako što su kompletni prostor i čoveka u njemu, tokom meditacije snimale visokofrekventne kamere sa najmodernijom opremom.

U početku se ništa nije dešavalo. Zatim su boje krenule da se smenjuju i tako formirale oblake iznad meditatora. Nakon dvadeset minuta, boje su postajale sve intenzivnije i ispunile su gotovo celu prostoriju. Na samom kraju, kada je čovek završio meditaciju i prekinuo dotok univerzalne životne energije, sve su boje u trenutku nestale.

Pozitivna energija

Energetski pad

Fascinantan podatak, da čovek može meriti frekvenciju planete, naveo me je da još više istražim ovu temu. Pogotovo ako znamo da je sve oko nas stvoreno od istog materijala, a to je energija, onda je pravo pitanje kako je stalno držati na visokom nivou?!

Kao i svaki put koji vodi prema nekom cilju, i na ovom putu postoje prepreke. To mogu biti okolnosti i situacije koje dovode do opadanja energije :

  • „energetski vampiri“ (ljudi koji oduzimaju energiju)
  • stres
  • strahovi
  • depresija
  • preteran fizički napor
  • razočarenje
  • mobing itd.
Energetski pad

Na svesnom nivou, svaki čovek može odlučiti kako će reagovati na situaciju u kojoj se nalazi. Problem nastaje kada se ova reakcija odvija po automatizmu. Jer čovek instiktivno bira da troši svoju energiju u pravcu rešavanja problema.

Ne razmišljajući pritom, da li će uticati na to da mu nivo energije skroz opadne, raspoloženje se pokvari i bude tužan. Slažem se da se problemi moraju rešavati, ali način na koji ćemo percipirati problem utiče i na pristup, pa i na sam koncept problema i na to kako ga doživimo.

Da li ćemo sebe dati 100% i zbog čega, odlučujemo samo mi!? Kako ćemo se osećati pre toga, tokom akcije i nakon svega, zavisi opet i isključivo samo od nas samih.

univerzum-energija

Zaključak

Nivo energije i frekvencije se stalno menja. Dobra vest je da na to možemo uticati i postaviti stvari onako kako nama najviše odgovara. Da li ćemo živeti sa negativnom energijom i dozvoliti da naše raspoloženje veoma često bude negativno, ili ćemo se potruditi da probudimo ono pozitivno u nama?

Nameravajte da budete srećni, pozitivni i uvek optimisti. To je prosto u vašoj prirodi i sve što je drugačije od toga, remetiće normalno funkcionisanje života. Pozitivne misli će definitivno uticati da živite život sa pozitivnom energijom u sebi i oko sebe, a tako u vaš život privući čitav niz pozitivnih okolnosti i situacija.

Negativnost neće doneti ništa dobro, to je sigurno. Naravno, postoje i zdrave negativne emocije, i ne možemo uvek biti super pozitivni i puni pozitivne energije, pogotovo kada se nađemo u situacijama koje to iziskuju od nas. Na primer, ako nam se desio smrtni slučaj u porodici, normalno je biti tužan i ispoljavati takvu emociju.

energija

Ali ono što je činjenica jeste to da u svakodnevnom životu možemo promeniti okolnosti i situacije, prostim obrtom načina razmišljanja. Takođe i uvođenjem nekih novih oblika ponašanja kao što su to meditacija, afirmacije, fizička aktivnost, zdrava ishrana, čitanje itd.

Kao što sam to naveo na samom početku ovog teksta, energija je svuda oko nas, pa zbog toga nikada nije loše spojiti se sa prirodom, i tako biti na istom energetskom nivou koji nam ona pruža. Planine i šume nam daju kiseonik i potpomažu našem telu da proizvodi crvena krvna zrnca koja su glavni faktor odbrane organizma i podizanja imunog sistema.

Reke i jezera su neka vrsta inteligencije i one imaju tu sposobnost da odnose negativnu energiju i otklanjaju brige i probleme. O vodi i njenoj moći sam pisao već, i to možete pročitati ovde.

Nadam se da vam se ovaj tekst dopao i da će vam biti od koristi. Stojim vam na raspolaganju za sva vaša pitanja. Želim vam svako dobro. Ostanite zdravi. Do sledećeg čitanja, živeli!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.