people g0011772d1 1280 1

Preopterećenost mislima – kako zaustaviti negativne misli ?

Preopterećenost mislima može biti veoma nelagodna pojava u životu svakog čoveka. Tada je važno pronaći odgovor na pitanje, kako zaustaviti negativne misli ? Nadam se da će vam ovaj tekst pružiti nekoliko takvih odgovora i pomoći u preovladavanju ovog problema.

Preopterećenost mislima

Preopterećenost mislima

Preopterećenje mislima jeste problem koji je definitivno rešiv. Negativne misli i sve ono što preopterećuje vaš um može da se otrgne kontroli i tada je potrebno da reagujete sistematski. Obično uzroci mogu da budu :

 • višak slobodnog vremena
 • neproduktivnost
 • dosada
 • lenjost
 • manjak fizičke aktivnosti
 • nedostatak kreativnosti
 • bezposlenost

Kada čovek ima previše vremena za razmišljanje, nekako je prirodno da mu misli lutaju konstantno. Ali ako svoje misli ne nadgleda, već dozvoli da ga podsvesni deo uma odvede u neke mračne dubine, tada nastaju problemi. Može doći do depresije, anksioznosti, hipohondrije i.t.d.

Ono što je od ključne važnosti za rešavanja ovog problema, jeste akcija. Dakle, brzo stupanje u akciju i protivnapad. Šta to znači? To znači da trebate krenuti da menjate dosadašnje navike i naučena ponašanja, što je pre moguće, po mogućstvu, odmah. Tako ćete pokrenuti niz drugih misli koje po automatizmu zamenjuju one stare, loše misli.

Naterajte sebe da izađete iz svoje zone komfora i krenite da nešto menjate. Ako ste bili nezaposleni, krenite da tražite posao. Ako niste bili fizički aktivni, uključite fizičku aktivnost u svoju svakodnevnicu. Ako vam je dosadno, osmislite i počnite da se bavite nečim što vas ispunjava. I zaboga prestanite da smišljate izgovore!

Kako zaustaviti negativne misli ?

Kako zaustaviti negativne misli ?

Negativne misli su rezultat vaše neaktivnosti, odnosno isključenosti vaše uloge u sopstvenom životu. Naravno, negativne misli se mogu javljati i zbog pretrpljenih trauma, stresa ili nekih drugih životinih okolonosti. Ali ono što je sigurno, i one se mogu zameniti pozitivnim mislima. Kako? Jedino i isključivo namerno!

Konstantim radom na sebi, vežbom i upornošću možete sve negativne misli zameniti pozitivnim. Nameravajte to da uradite i krenite u akciju. Svakoga dana uradite po jedan korak ka pozitivnoj promeni. Na kraju nedelje vi ste učinili sedam malih koraka. Na kraju meseca biće ih trideset, a na kraju godine, pa izračunajte sami.

Veliki broj malih koraka koji vode ka pozitivnoj promeni, na kraju donosi pozitivne rezultate. Ovo je proces koji može da potraje, ali ako zadržite pozitivan stav, budete uporni i napravite plan koji ima jasno određeni cilj, uspeh je zagarantovan.

Krenite da zapisujete na papiru svoje aktivnosti za naredni dan. Neka to budu „obaveze“ koja će vam prijati i u kojima ćete zaista uživati. Tako ćete sebe okupirati na dnevnom nivou i ostaviti malo prostora za negativne misli koje vas progone tokom dana.

Takođe, svoje ciljeve razložite na nekoliko malih koraka koje možete uraditi svakodnevno. Pa onda svakoga dana uradite po jedan mali korak koji će vas približiti ostvarenju cilja. U ovom slučaju, oslobađanje od preopterećenih i negativnih misli. To mogu biti :

 • meditacija
 • molitva
 • afirmacije
 • šetnja
 • hobi
 • čitanje
 • plivanje
 • produktivan rad
 • fizička aktivnost bilo koje vrste
Preopterećenost mislima - kako zaustaviti negativne misli ?

Zaključak

Nadam se da vam je ovaj tekst bio koristan i da će vam doneti dobre i pozitivne misli, ali i da ćete uspeti da se izborite sa tim preopterećenjem koje osećate zbog konstantnog naleta negativnih misli. Preopterećenje može dovesti do niza drugih problema koji se mogu manifestovati zato budite obazrivi sa ovim problemom.

Naravno, ne možete konstantno nadgledati svoje misli, to je isrpljujuć posao, ali ako napravite dobru strategiju verujem da ćete uspeti da budete pobednik na kraju dana. Namerno ovo govorim, na kraju dana, jer svaki novi dan jeste novi početak i trebate ga tako posmatrati.

Svi ti mali počeci donose niz malih satisfakcija, a sve ukupno donosi vam mir, sreću, zdravlje i blagostanje. Ako budete dovoljno uporni, pametno donosite odluke, svaki segment popravljate ponaosob, dobićete izuzetno dobre rezultate veoma uskoro.

Stojim vam na raspolaganju za sva vaša pitanja. Slobodno me kontaktirajte preko kontakt forme na ovom sajtu, stranica kontakt, ili preko društvenih mreža, ikonice ispod teksta. Takođe, to možete uraditi i direktnom porukom na email adresu nemrznji@gmail.com …

Biće mi zadovoljstvno ako mogu bilo kako da vam pomognem da rešite svoje probleme i da se konačno pokrenete sa te jedne tačke na kojoj stojite već dugo vremena. Zajedno možemo prevazići sve ono što vas muči i izjeda i konačno možete krenuti da živite svoj život onako kako stvarno zaslužujete.

Radujem se vašim porukama i hvala za svu podršku koji dobijam od vas. Ostanite zdravi! Do sledećeg čitanja, živeli!