yoga gc10aa2080 1280 1 1 1

Meditacija – iskustva saveti

Praksa koja datira iz perioda pre možda hiljadu godina, meditacija. Može se definisati na mnogo načina, ali ono što dobijate praktikovanjem meditacije jeste svesnost, mir, blagostanje, bezbrižnost, spokoj, radost, svrha, samospoznaja, sreća, radost živeljenja i.t.d.

Meditacija

Meditacija

Meditacija je najdelotvornija tehnika opuštanja i dovođenja organizma u stanje mirovanja. U takvom stanju smiruju se misli, duša i telo. Tada se razvija mogućnost za unapređenje mentalnog zdravlja, ali i zdravlja uopšte. Kroz molitvu, opuštanje, afirmacije i prenošenje energije na svoje biće, dobija se mnogo benefita za zdravlje.

Već sam dosta puta čuo neke fraze kao što su „to su đavolska posla“, „bojim se da to probam“ , „radije ću popiti tabletu za spavanje“, i tako dalje. Ono što ovi ljudi izgovaraju samo ih udaljava od mogućnosti poboljšanja kvaliteta života i rada na sebi, pa tako i uspeha.

Meditiranjem se postižu neverovatni rezultati. Osim što ćete u svoj život uneti mir, spokoj i blagostanje, vizuelizacijom tokom meditacije možete u svoj život privući razne blagodeti. Ostvarićete svoje snove i ispuniti srcu želje, ali pre svega postaćete mnogo kvalitetnija i zdravija osoba.

Iskustva saveti

Udobno se smestite u vašu omiljenu fotelju, krevet ili stolicu. Neka vam kičma ostane pravo, u pravilnom i ispravnom položaju. Možete zauzeti ležeći, poluležeći ili sedeći položaj. Sada uradite vežbu opuštanja. Lagano zatvorite oči i krenite da dišete tako što ćete uzeti vazduh na nos, a izdahnuti na usta.

Pustite neku laganu muziku koja će vam pomoći da se lakše opustite. Pa da krenemo sa autosugestijom. Opuštam svoja stopala, svoje listove na nogama, butine, stomak, srce i pluća, vrat, ramena, ruke, potiljak i teme. Ovo izgovarajte lagano, jedno za drugim i pokušajte da osetite kako se svaki deo tela opušta.

Kada ste uradili vežbu opuštanja, sada je pravi trenutak za molitvu. Pomolite se svim svecima, koje god da ste vere, budite slobodni da se pomolite. To će vas osloboditi briga i doneti neku vrstu mira.

Sada je pravo vreme za meditaciju. Položite svoje dlanove ispod pupka na stomaku. Dišite i opustite se maksimalno. Zamislite kako kroz vaše dlanove na rukama prolazi neka isceljujuća energija koja ulazi u vaše telo i donosi vam isceljenje, mir i blagostanje.

Krenite da izgovarate afirmacije. Sada opuštam svoje telo i propuštam snažni protok isceljujuće životne enrgije preko svojih dlanova u moje telo. Utišavam svoj ego. Sve što se dešava, dešava se za moje naveće dobro. Osećam se spokojno. Privlačim mir, sreću, blagostanje, ljubav, radost i bogatstvo.

Dodajte još svojih afirmacija, istražite šta bi ste sve mogli da prisvojite kao svoje lične afirmacije, ili jednostavno osmislite neku svoju ličnu. Izgovaranje afirmacija može doneti mnogo boljitaka u vašem životu. Tako ćete privlačiti u svoj život baš ono što vam stvarno treba.

iskustva saveti

Sada su na redu vizuelizacije. Maštajte o stvarima koje bi ste voleli da se promene, da ih doživite i da manifestujete u svoj život. Zamislite ih kao da su se već ostvarile do najsitnijih detalja! Ako maštate o novom autu na primer, zamislite svaki detalj, kakav mu je volan, točkovi, sedišta. Kako sa njime putujete, ulazite i izlazite iz njega i.t.d.

Svaka vizuelizacija mora biti potkrepljena delima, zato kada završite meditaciju, slobodno krenite da radite nešto povodom svojih maštanja kako bi ste što pre dobili ono što želite. Zakažite probnu vožnju, dok vozite stari automobil zamilšljajte novi, stvorite utisak kao da ste već ostvarili san.

Nego da se mi vratimo na meditaciju… Dakle, kada ste odradili vežbu vizuelizacije, sada je vreme da se zahvalite univerzumu, svim svecima ili onome u šta verujete. Zahvalnost je veoma važan aspekt u duhovnom životu. Tako ćete probuditi mogućnost da vam se dogode sjajne stvari.

Svakoga jutra i neposredno pre spavanja, zahvalite se za sve ono što već posedujete i ostanite u takvom stanju zahvalnosti i tokom meditacije. Kada ste se zahvalili, sada je vreme da završite svoju meditaciju. Prekinite dotok energije, recite hvala i nastavite da radite nešto povodom svojih ciljeva.

Meditacija - iskustva saveti

Zaključak

Meditaciju sam prvi put otkrio pre dve godine kada sam se susreo sa Reikijem. Tada mi se promenio život za 360 stepeni. Naravno u pozitivnom smislu. Doživeo sam vantelesno iskustvo i očistio svoje telo od svih toksina godinama u nazad gomilanih.

Tada je počeo da teče najjači tok iceljujuće životne enrgije kroz moje telo i osetio sam pozitivnu promenu kroz sve aspekte mog života. Odnosi sa drugim ljudima su se poboljšali, moje zdravlje je napokon krenulo uzlaznom putanjom, počeli su da se ostvaruju ciljevi, a napokon sam uspeo da se oslobodim „crnih“ loših misli , depresije i anksioznosti.

Ono što se takođe promenilo jesu moja interesovanja. Počeo sam da istražujem, da zakazujem sastanke, da učim nove stvari, da viđam nove ljude i sve to mi je donelo samopouzdanje i slobodu. Naravno, pored toga da sam sada imao duševni mir, postao srećna i zdrava osoba.

Ali kada sve uzmem u obzir, mogu samo da vam kažem da je meditacija nešto najbolje što sam mogao da uvedem u svoj život. Taj oslobađajući osećaj, mir, samopouzdanje i odlučnost da krenem da radim na svojim željama i ciljevima, sve donosi meditacija.

Takođe ono što sam možda negde ispustio, jeste i činjenica da sam postao svesniji svega onoga što mi se dešava. Ta doza svesnosti mi je donela racionalno razmišljanje, brzo delovanje i akitvnost. A iz toga proizilazi i brže i lakše ostvarivanje ciljeva i dugogodišnjih želja i očekivanja.

Nadam se da sam uspeo da vam bar na trenutak približim važnost i sve benefite koje meditacija donosi. Uvek možete zakazati individualni sastanak samnom preko društvenih mreža, direktnom porukom preko email adrese nemrznji@gmail.com ili preko kotakt stranice na ovom sajtu. Ostanite zdravi! Potražite još mojih tekstova preko glavnog menija na ovom sajtu. Živeli!