zombie gdcf7849fa 1280 1 1 1 1 1

Energetski vampiri – kako ih prepoznati ?

Energetski vampiri vam stalno dišu za vratom, konstantno pokušavajući da vas uznemire na bilo koji način, a pritom vam se negde duboko u podsvesti dive i zavide vam, žive svoj život uglavnom nesrećni!

Energetski vampiri

Energetski vampiri – kako ih prepoznati ?

Nemojte dozvoliti da vam niko, nikada i ništa na ovom svetu ruši duševni mir! Sve ono što remeti vaš mir, sreću i blagostanje uklonite od sebe! Neki ljudi su prosto nesrećni, i učiniće sve da svoje frustracije prenesu na vas. Možda to čine iz zavisti, ljubomore ili im prosto sujeta to zahteva.

Njihov ego bude povređen, a ako vi niste uzeli to smeće koje se baca pred vas, tada definitivno ostaje u njihovom posedu, i to ume da bude neprijatno.

Kada izrazite svoja osećanja, i odluke koje ste doneli na osnovu njih, a neko se zbog toga uvredi, to je samo njegov problem, nikako vaš! Zašto? Zato što se oni takmiče sa vama, a vi to ni ne znate. Zbog toga što oni ne teže zadovoljavanju svojh unutrašnjih potreba, već zadovoljavaju isključivo ego i sujetu.

Zato što mnogo više pričaju nego što imaju dela iza sebe koja treba da govore umesto njih! Zbog činjenice da im je mnogo lakše osuditi nekoga zbog nečega, nego pokušati razumeti tog nekog.

Zato što donose odluke koje su brzoplete i ubrzo se pokazuju kao greške, a onda naravno traže krivca u drugoj osobi. Nikada ne preuzimaju odgovornost za svoje neuspehe. Veoma često žive svoj život na leđima druge osobe. Egoisti su i samoživi, pa tako misle samo na zadovoljenje svojih potreba.

Nemaju razvijenu empatiju i ne umeju da prepoznaju emocije niti da ih iskažu, pokažu i prikažu. Takve osobe veoma često ostaju zarobljene u sredini, ne uspevaju da postignu egzistenciju i okolina ih se kloni.

Za svako rešenje imaju problem. Uglavnom imaju odgovore na sva pitanja i sve znaju najbolje. Mogu razgovarati o bilo kojoj temi i o sebi imaju visoko mišljenje! Gotovo je nemoguće doći do reči kada ste u njihovom društvu.

Njihovi poroci su uglavnom najgore vrste, kocka, teške droge i alkoholizam. Uživaju da nešto naprave ili stvore kako bi izazvali divljenje okoline i zadovoljili svoju sujetu i nahranili ego.

Od takvih osoba ćete veoma retko dobiti pohvalu ili videti divljenje i iskrenu radost, osim ako se ne radi o njihovom sopstvenom dostignuću. Materijalne stvari su njihovi ciljevi, a sve što preduzimaju ima veze sa tim.

Energetski vampiri - kako ih prepoznati ?

Energetski vampiri

Nepostojanje dovoljno razvijene empatije dovodi do toga da „energetski vampiri“ veoma često prekidaju osobu koja govori, preusmeravaju tok razgovora i ne registruju reakciju okoline. Komunikacija sa osobama koja imaju ovakvo ili slično ponašanje je znatno otežana, pogotovo ako druga strana ne ume da prekine takav odnos već odlučuje da trpi.

Takva odluka veoma često dovodi do pada energije, baš zato što osoba koja trpi, radi nešto protiv sebe na svesnom ili nesvesnom nivou. Radije ostaje u svojoj ulozi žrtve i ne uspeva da se suprotstavi različitom mišljenju, ali isto tako nema dovoljno samopouzdanja, htenja i volje, da nešto promeni pa tako ostaje zarobljena u trenutku.

Takvo ponašanje kasnije donosi probleme kao što su pad energije, pospanost, bezvoljnost, i uglavnom se oseća iscrpljeno. Nakon određenog vremena provedenog u društvu „energetskog vampira“ osoba oseća potrebu da pobegne negde daleko i da se nikada više ne vrati u sličnu okolinu.

Energetski vampiri

Zaključak

Možete se zaštititi od energetskih vampira na nekoliko načina. Kada ste ustanovili ko su ti ljudi, kakva su njihova ponašanja i šta se ustvari skriva iza njihovih konverzacija, sada je vreme da naučite kako da se sa njima izborite. Postoji nekoliko stvari koje možete da uradite…

Verovali ili ne, energiju mogu da vam potroše i negativne vesti, poruke i informacije koje čitate na internetu, zato bi trebalo da to prekinete da radite i tako uštedite sebi energiju. Druga stvar jeste procena! Procenite koliko vam je ta osoba koja crpi vašu energiju važna, ako baš i nije, sklonite je od sebe, ili prosto izbegavajte njeno društvo.

Ignorišite takve osobe i pokušajte da izbegnete kontakt očima. Nikako ne produbljujte razgovor i samo sačekajte da se napokon završi, a onda uradite nešto što vama prija. Pesimizam jeste „zarazan“, ali isto tako i pozitivizam može da vam „uđe pod kožu“, pa onda razmislite da se okružite pozitivnim ljudima.

Izbegavajte razgovore „u četiri oka“ nasamo sa takvim osobama, ako ste u društvu troje ili više ljudi, lakše ćete prepoznati reakciju okoline, a i negativna energija neće biti usmerena samo ka vama. Tako ćete najlakše apsorbovati sve ono što se dešava i izbeći direktan uticaj.

Pokušajte da ne uzimate sve „k srcu“, odnosno pustite da negativna energija uđe na jedno, a izađe na drugo uho. Ali opet, obratite pažnju na svoje emotivno stanje, ako su vaše emocije ugrožene, onda je vreme da reagujete. Vaša reakicja ne mora biti burna, ali može biti delotvorna.

Jasno stavite do znanja energetskom vampiru da i vi imate osećanja i da su oni prešli granicu, pa da obrate pažnju na svoje ponašanje. Nemojte osećati krivicu jer vi zastupate sebe i svoje emocije, a veoma je važno da održite svoj nivo energije na nekom očekivanom levelu.

Eto, nadam se da vam se ovaj tekst dopao i da će vam pomoći da se izborite sa ovom vrstom ljudske napasti koja vreba iza svakog ćoška. Ostanite zdravi. Do sledećeg čitanja, živeli!